Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.5 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

«Ευτυχώς υπάρχουν φωτισμένοι εισαγγελείς» – Η μητέρα του Άλκη για την πρόταση ενοχής όλων των κατηγορουμένων

Πρέπει να διαβάσετε

«Ευτυχώς υπάρχουν φωτισμένοι εισαγγελείς, και ίσως καταφέρουν να σταματήσουν την ατιμωρησία σε αυτή τη χώρα», δήλωσε η μητέρα του Άλκη Καμπανού. Προηγήθηκε η πρόταση της εισαγγελέως, Κυριακής Κλιάμπα, στη δίκη να κηρυχτούν ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή τον Φεβρουάριο του 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη όπου εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, πρότεινε να κριθούν ένοχοι οι εννέα εκ των δώδεκα κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ο ένας ως ηθικός αυτουργός και οι υπόλοιποι δύο για συνέργεια στις παραπάνω πράξεις.

Με αυτή την πρόταση ενοχής ολοκληρώθηκε έπειτα από τρεις ημέρες, η αγόρευση της εισαγγελικής λειτουργού.

«Ευτυχώς υπάρχουν φωτισμένοι εισαγγελείς, και ίσως καταφέρουν να σταματήσουν την ατιμωρησία σε αυτή τη χώρα. Όχι άλλη ατιμωρησία»!

Με τούτα τα λόγια – υπογραμμίζει το thesstoday.gr – σχολίασε η μητέρα του Άλκη Καμπανού την εισήγηση της εισαγγελέως, της Κυριακής Κλιάμπα για τους 12 κατηγορούμενους στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, τον Φεβρουάριο του 2022.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του Άλκη, ευχαρίστησε την εισαγγελέα της Έδρας, και τη χαρακτήρισε συγκλονιστική, καταπληκτική και άψογη: «Έκανε το λειτούργημά της και την ευχαριστώ, αυτά έχω να πω».

Σημειώνεται πως η κ. Κλιάμπα, απευθυνόμενη, νωρίτερα, προς τους κατηγορουμένους, ανέφερε πως «δεν σκόραραν εκτός έδρας, αλλά έβαλαν 12 φοβερά αυτογκόλ.

Έπαιξαν και έχασαν για δεύτερη φορά, η μία ήταν όταν συνελήφθησαν, και η δεύτερη όταν αποκαλύφθηκαν τα ασύλληπτα ψεύδη ενώπιόν μας.

Όταν το ψέμα αγγίζει την υπερβολή η αλήθεια βγαίνει στο φως, και είναι μία και χωρίς σκιές. Οφείλω να πω ότι λυπάμαι πραγματικά για τα δώδεκα νέα παιδιά, γιατί ήταν στο χέρι τους να ακολουθήσουν έναν καλύτερο δρόμο και όχι το σκοτάδι.

Πολλές φορές σε έναν ανορθόδοξο πόλεμο σημαίνει και καταδίκη», κατέληξε στην αγόρευσή της η κ. Κλιάμπα.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα