Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
26 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Εβελίνα Μπάκιντα: Οι γυναίκες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν επιχειρηματικά στον Πρωτογενή Τομέα

Πρέπει να διαβάσετε

Ομιλήτρια στο Εργαστήριο Συμβουλευτικής για τη γυναικεία αγροτική επιχειρηματικότητα, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου ήταν η κ. Εβελίνα Μπάκιντα.

Η πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ν. Ηρακλείου, κατέθεσε την άποψη της και την εμπειρία της για τις γυναίκες – επιχειρηματίες και το περιβάλλον, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσπαθούν να υλοποιήσουν τα όνειρα τους, ειδικά στον Πρωτογενή τομέα, ώστε αυτές να πετύχουν τους στόχους τους!

Η κ. Μπάκιντα μέσα μάλιστα από μια φράση που είπε, τόνισε τη σπουδαιότητα που μπορεί να παίξει η γυναίκα στο Επιχειρείν.

«Λένε κάποιοι πως: Αν μάθεις έναν άντρα να καλλιεργεί, η οικογένειά του θα φάει. Αν διδάξετε σε μια γυναίκα να καλλιεργεί, η κοινότητα θα τρώει.

Και, όπως αναφέρει η Οργάνωση Γεωργίας του ΟΗΕ, εάν οι γυναίκες αγρότισσες αποκτήσουν πρόσβαση στους ίδιους πόρους με τους άνδρες αγρότες, θα φάει και ολόκληρος ο κόσμος», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Η γνωστή επιχειρηματίας τόνισε στη διάρκεια της ομιλίας της ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να έχουμε νέες προοπτικές για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας τις οποίες δημιουργεί και η πολυλειτουργικότητα του αγροτικού χώρου, ως αναπτυξιακό οικονομικοκοινωνικό μοντέλο.

«Στόχος πρέπει να είναι η ουσιαστική συμβολή στη μείωση των ανισοτήτων και στην άμβλυνση των προβλημάτων που η γυναικεία επιχειρηματικότητα αντιμετωπίζει στις αγροτικές μας περιοχές», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η ομιλία της κ. Μπάκιντα έγινε στα πλαίσια του σε εκπαιδευτικού/συμβουλευτικού εργαστηρίου (workshop), από το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Ενα εργαστήρι που έγινε ως παράλληλη εκδήλωση της Παγκρήτιας Αγροκτηνοτροφικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου και είχε θέμα: «Γυναίκες και αγροτικές επιχειρήσεις: εμπόδια, λύσεις και καλές πρακτικές».

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η αύξηση της συμμετοχής των γυναικών επιχειρηματιών στον αγροτικό τομέα στις περιοχές της ενδοχώρας στην Ε.Ε. και η παροχή των κατάλληλων εργαλείων και γνώσεων, ώστε ν’ αναπτύξουν επιχειρηματική σκέψη.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα