Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
24.4 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Euro 2024: Συνελήφθη μέλος του ISIS – Φόβοι ότι ετοίμαζε για τρομοκρατικό χτύπημα

Πρέπει να διαβάσετε

Ένας Ιρακινός ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν έτοιμος να πραγματοποιήσει επιθέσεις για λογαριασμό του ISIS συνελήφθη ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς την Πέμπτη (20/6).

Ο ύποπτος, ο οποίος προσδιορίζεται μόνο ως Μαχμούντ Α. σύμφωνα με τους γερμανικούς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων, συνελήφθη την Τετάρτη (19/6) στο Έσλινγκεν, κοντά στη Στουτγάρδη στη νοτιοδυτική Γερμανία. Ένας δικαστής διέταξε την προφυλάκισή του ως ύποπτου για συμμετοχή σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση εν αναμονή ενδεχόμενης απαγγελίας κατηγοριών.

Κατηγορείται ότι εντάχθηκε στο ISIS στο Ιράκ τον Μάιο του 2016 ή πριν από αυτόν και ότι πολέμησε για την εξτρεμιστική οργάνωση.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Μαχμούντ Α. έφτασε στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2022 και ήταν έτοιμος να πραγματοποιήσει επιθέσεις για λογαριασμό του ISIS. Δεν διευκρίνισαν αν σχεδιάστηκαν ποτέ συγκεκριμένες επιθέσεις.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα