Η Γιορτή διοργανώθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών σε συνεργασία με τον Δήμο Μετεώρων, ενώ είχε και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και πλήθους χορηγών και εθελοντών, χωρίς την υποστήριξη των οποίων θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίησή της. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για την Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας, ήταν ο γνωστός κορυφαίος chef, κ. Λευτέρης Λαζάρου.
Να σημειώσουμε ότι τα πάντα ήταν ΔΩΡΕΑΝ για τους επισκέπτες.
Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου:
πέρασαν περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες
πραγματοποιήθηκαν 4 σεμινάρια για την τρούφα
οι χορηγοί της Γιορτής ήταν 61
μαγείρεψαν για τους επισκέπτες πάνω από 50 chef
έφτιαξαν 13(!) διαφορετικά είδη φαγητών με τρούφες και μανιτάρια
μοιράστηκαν πάνω από 20.000 μερίδες
μοιράστηκαν πάνω από 8.000 ψωμάκια με άλειμμα τρούφας
μοιράστηκαν περίπου 5.000 μανιταρόπιτες
μοιράστηκαν περίπου 10.000 φρούτα
μοιράστηκαν περίπου 17.000 γλυκά τεσσάρων ειδών με τρούφα και μανιτάρια
καταναλώθηκαν περίπου 5.000 σόδες και αναψυκτικά
καταναλώθηκαν περίπου 4.000 νερά
καταναλώθηκαν περίπου 200 φιάλες κρασί
καταναλώθηκαν περίπου 100 φιάλες τσίπουρο