Ο 18χρονος Δημήτρης, ο οποίος την Δευτέρα του Πάσχα, 17 Απριλίου, έπεσε θύμα άγριας ληστείας κάτω από την Ακρόπολη, με τον δράστη της επίθεσης να τον τραυματίζει σοβαρά, με μαχαίρι δεξιά στον λαιμό και την κοιλιακή χώρα, μίλησε στο protothema.gr μαζί με τη μητέρα του.
«Είμαι καλά, έχω κάποιους πόνους ακόμα γιατί ήταν δυνατά τα μαχαιρώματα αλλά προσπαθώ για το καλύτερο» είπε ο Δημήτρης αφότου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός ύστερα από δύο ολόκληρες εβδομάδες.
«Επιτέλους, Δόξα τω Θεώ πηγαίνουμε σπίτι μας. Αυτό ήθελε ο Δημήτρης να επιστρέψουμε και πάλι σπίτι μας. Είναι καλά, θα συνεχίσουμε τη φαρμακευτική αγωγή όπως μας έχουν πει οι γιατροί, έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι να αναρρώσει πλήρως το παιδί. Θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις μας στο νοσοκομείο αλλά το σημαντικό είναι ότι το παιδί μου είναι καλά, σώθηκε από θαύμα. Έχουμε πει λίγα πράγματα για το περιστατικό, δεν θέλω να τον κουράζω και να επιβαρύνω τη ψυχολογία του» λέει η μητέρα του 18χρονου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr οι γιατροί έδωσαν μάχη προκειμένου να κρατήσουν τον νεαρό στη ζωή, καθώς κατά τηνμεταφορά του στο νοσοκομείο, όπου για καλή του τύχη δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ο 18χρονος έχανε αίμα, ενώ έφερε σοβαρά τραύματα τα οποία λίγο έλειψε να αποβούν μοιραία.
Όπως ανέφερε κι ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς κατά την διάρκεια της νοσηλείας του, «ζω από θαύμα». Ο 18χρονος, κατά την κατάθεσή του, θυμήθηκε και περιέγραψε με απόλυτη ακρίβεια τα όσα συνέβησαν, από την στιγμή που τον πλησίασε από πίσω ο δράστης, δήθεν για να του ζητήσει ένα τσιγάρο, μέχρι την στιγμή που του κόλλησε το μαχαίρι στα πλευρά απειλώντας τον πως θα τον σκοτώσει στην περίπτωση που ο πρώτος δεν του δώσει κινητό τηλέφωνο και χρήματα. Ο νεαρός άνδρας προσπάθησε τότε να αντισταθεί, με τον δράστη να τον μαχαιρώνει τελικά σε λαιμό και κοιλιά.
Δίπλα του όλες αυτές τις ημέρες οι γονείς αλλά και οι φίλοι του, με τον έναν μάλιστα να καταδιώκει τον δράστη και να τον ακινητοποιεί με τη βοήθεια των περαστικών.
Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο φίλος του 18χρονου, καταδίωξε τους κατηγορούμενους, καλώντας παράλληλα σε βοήθεια. Επί της οδού Αδριανού 39 στην Αθήνα και μαζί με διερχόμενους πολίτες ακινητοποίησαν τον έναν από τους δύο ληστές, ο οποίος αρχικά προσήχθη από αστυνομικούς στο Τ.Α. Ακροπόλεως και μετέπειτα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.
Αναφορικά με τον αλβανικής καταγωγής δράστη αναφέρονται τα εξής: «ο κατηγορούμενος κατάφερε και τράπηκε σε φυγή πλην όμως κατά το δρομολόγιο της διαφυγής του απέρριψε το αφαιρεθέν τσαντάκι, με τα περιεχόμενα αυτού του 18χρονου παθόντα το οποίο περισυνέλλεξε διερχόμενος πολίτης, παραδόθηκε σε ευρισκόμενους στο σημείο αστυνομικούς και κατασχέθηκε. […]. Εξεταζόμενοι οι φίλοι του 18χρονου, αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα τον κατηγορούμενο φίλο του κατηγορούμενου με το μαχαίρι».
Η μητέρα παρέδωσε τα «ματωμένα» ρούχα
Στην έφοδο που έκαναν οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα του Αγίου Παντελεήμονα εντόπισαν τον κατηγορούμενο και τη μητέρα του. Ο δράστης ομολόγησε.
Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρονταν τα εξής: «Εκεί ανευρέθηκε η μητέρα αυτού, η οποία σε σχετικές γενόμενες ερωτήσεις αστυνομικών υπέδειξε τον υιό της ο οποίος ερωτώμενος προφορικά από αστυνομικούς της Υπηρεσίας εάν είναι ο δράστης των περιγραφόμενων έκνομων πράξεων απάντησε θετικά και κατόπιν τούτου προσήχθη στο κατάστημα της Υπηρεσίας μας όπου μετέπειτα συνελήφθη. Επιπλέον, η μητέρα του κατηγορουμένου παρέδωσε σε αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας τα ρούχα που φορούσε ο ανωτέρω κατηγορούμενος κατά την διάπραξη των έκνομων πράξεων ήτοι:
Ένα ζεύγος ανδρικών αθλητικών υποδημάτων, μάρκας ΝΙΚΕ, χρώματοςμαύρου και μεγέθους ΕU 44. Μία αθλητική ζακέτα, μάρκας ΝΙΚΕ, χρώματος μαύρου και μεγέθους XLL. Μία μπλούζα, μάρκας ΖΑRA, χρώματος χακί (παραλλαγής), μεγέθους 13 -14. Ενός παντελονιού – αθλητικής φόρμας, μάρκας ΝΙΚΕ, χρώματος μαύρου, η οποία φέρει έμπροσθεν της δεξιάς τσέπης αυτής καστανέρυθρες κηλίδες.
Επιπλέον, ο κατηγορούμενος οδήγησε τους αστυνομικούς επί της παλαιάς Ρωμαϊκής αγοράς στην περιοχή της Ακρόπολης καθόσον εκεί τους ανέφερε ότι απέρριψε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε πλην δεν θυμόταν το επακριβές σημείο και αυτό δεν εντοπίστηκε».