Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
17.2 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Εντοπίστηκε ο… «Toadzilla»: Γιγάντιος δηλητηριώδης φρύνος 3,7 κιλών βρέθηκε στην Αυστραλία

Πρέπει να διαβάσετε

Είναι τοξικός, τεράστιος και βρέθηκε στην άγρια ​​φύση του βορρά της Αυστραλίας. Ο γιγάντιος φρύνος του ζαχαροκάλαμου, που ονομάστηκε «Toadzilla», εντοπίστηκε από δασοφύλακες στο εθνικό πάρκο Conway του Κουίνσλαντ την Πέμπτη και πιστεύεται ότι είναι ο μεγαλύτερος από το είδος του που έχει βρεθεί ποτέ, καθώς ζυγίζει 2,7 κιλά.

Μια δασοφύλακας περπατούσε στο εθνικό πάρκο για να αφήσει ένα φίδι να γλυστρήσει στην περιοχή, είδε τον φρύνο.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο μεγάλος και βαρύς ήταν», είπε και πρόσθεσε πως τον έβαλαν σε βάζο για να τον εξετάσουν και πως λόγω του μεγέθους του τον ονόμασαν «Toadzilla».

Οι φρύνοι του ζαχαροκάλαμου, που κανονικά μπορούν να αυξηθούν σε μέγεθος περίπου 15 εκατοστών, είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα είδη της Αυστραλίας και θεωρούνται απειλή για την αυτοφυή άγρια ​​ζωή. Βρίσκονται σε οικότοπους σε όλη τη βορειοανατολική Αυστραλία, αφού εισήχθησαν στο Κουίνσλαντ το 1935 για την καταπολέμηση του σκαθαριού του ζαχαροκάλαμου.

Οι καφέ φρύνοι μπορεί να είναι μοιραία δηλητηριώδεις και έχουν προκαλέσει εξαφανίσεις τοπικών ειδών της άγριας φύσης, ενώ ανταγωνίζονται με αυτόχθονα είδη για καταφύγιο και πόρους.

 

Το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ήταν για τον μεγαλύτερο βάτραχο στην ιστορία που βρέθηκε το 1991 και ζύγιζε 2,65 κιλά.

Οι δασοφύλακες που βρήκαν το «Toadzilla» το ζύγισαν και το βάρος του ήταν στα 2,7 κιλά, και αποτελεί νέο ρεκόρ.

«Ένας φρύνος από ζαχαροκάλαμο αυτού του μεγέθους θα φάει οτιδήποτε μπορεί να χωρέσει στο στόμα του, και αυτό περιλαμβάνει έντομα, ερπετά και μικρά θηλαστικά», είπε ένας από τους δασοφύλακες.

«Βρέθηκε σε υψόμετρο 393 μέτρων, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο, αλλά έχει δημιουργήσει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω του μεγέθους του», πρόσθεσε.

«Το Μουσείο του Κουίνσλαντ ενδιαφέρεται να τον πάρει, καθώς μπορεί να είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί».

Η ηλικία του «Toadzilla» δεν είναι γνωστή ακόμα, αλλά ο δασοφύλακας είπε πως υποπτευόταν ότι βρισκόταν στο σημείο εδώ και «πολύ καιρό».

«Οι φρύνοι από ζαχαροκάλαμο μπορούν να ζήσουν έως και 15 χρόνια στην άγρια ​​​​φύση», πρόσθεσε.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα