Υπό κατάληψη βρέθηκε σήμερα από το νωρίς το πρωί (11/5) το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία ωστόσο λίγη ώρα αργότερα έληξε αν και το μάθημα έγινε μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ δεν έλειψαν όμως οι εντάσεις.
Όλα ξεκίνησαν από μια ομάδα δέκα – δεκαπέντε μαθητών που επιχείρησε να κάνει κατάληψη στο σχολείο -χωρίς να υπάρχει πλειοψηφία από το 15μελές – τοποθετώντας κάδους στις κεντρικές εισόδους, έτσι ώστε να μην επιτρέπεται σε κανέναν να εισέλθει σε αυτό.
Ανάμεσα στα αιτήματα των μαθητών, αναφέρθηκαν η πολύωρη χρήση μάσκας εντός του σχολείου, η σχολική κάρτα της Covid-19 η έλλειψη χαρτιού και σαπουνιού από τις τουαλέτες.
Στο διάστημα της κατάληψης μάλιστα σημειώθηκε και φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε πατέρα ο οποίος ήταν αντίθετος προς την κατάληψη με αποτέλεσμα να εισέλθει στο προαύλιο του σχολείου και να έρθει σε λεκτική αντιπαράθεση με μαθητές, επεισόδιο που έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας που έχει φτάσει στο σχολείο.