Ένοχοι οι 12 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απαγωγής του 54χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, σύμφωνα με την ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Μετά από μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία διήρκησε δύο μήνες το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους, χωρίς να τους αναγνωρίσει ελαφρυντικά, ενώ θα διαβιβάσειτα πρακτικά της δίκης στον αρμόδιο εισαγγελέα ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες τεσσάρων ακόμη προσώπων.

Αναλυτικά, για τους κατηγορούμενους το δικαστήριο αποφάσισε:

Ο 44χρονος Ρεθυμνιώτης, ιδιοκτήτης της μάντρας κρίθηκε ένοχος για αρπάγη, απόπειρα εκβίασης και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών.

O 41χρονος από τη Θεσσαλονίκη -τελευταίος φύλακας του Μιχαλη Λεμπιδάκη- κρίθηκε ένοχος για αρπάγη, άμεση συνέργεια σε εκβίαση και  ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 14 ετών και 4 μηνών.
Ο 45χρονος Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος για αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών και 4 μηνών.
Ο 23χρονος από τα Σφακιά κρίθηκε ένοχος για αρπαγή, απόπειρα εκβίασης, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοφορία και οπλοκατοχή και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών.
Ο 47χρονος αγρότης από το Ρέθυμνο κρίθηκε ένοχος για αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών.
Ο 61χρονος μεσίτης κρίθηκε ένοχος για αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών και δύο μηνών και 20 ημερών.
Ο 46χρονος ακτιβιστής κρίθηκε ένοχος για αρπαγή , απόπειρα εκβίασης, συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 26 ετών.
Ο 40χρονος που είχε ρόλο φύλακα κρίθηκε ένοχος για αρπαγή, άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και κατοχή φυσιγγίων και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 14 ετών και 2 μηνών.
Για τους κατηγορούμενους που δεν έχουν προφυλακιστεί η έδρα του δικαστηρίου αποφάσισε:
Ο 39χρονος Ρεθυμνιώτης που διαμένει στην Αθήνα, κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε αρπαγή, εκβίαση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 11 ετών
Ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης που διαμένει στην Αθήνα, κρίθηκε ένοχος για αρπαγή
απόπειρα εκβίασης, συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 26 ετών και 4 μηνών.
Ο 41χρονος Ρεθυμνιώτης που διαμένει επίσης στην Αθήνα κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε αρπαγή, απλή συνέργεια σε εκβίαση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 11 ετών.
Και τέλος ο 49χρονος Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος για αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 21 ετών.
Για τους δύο από τους κατηγορούμενους τον 39χρονο και τον 41χρονο που διαμένουν στην Αθήνα, προτάθηκε η ποινή να έχει αναστέλλουσα δύναμη.