Τον Ιανουάριο 2024 το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την έναρξη του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού ελέγχου για τον Καρκίνο Τραχήλου της Μήτρας και την επέκταση του δωρεάν εμβολιασμού έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) έως και το 2025 για αγόρια και κορίτσια 15-18 ετών.
Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον καρκίνο» στην προσπάθεια του να συμβάλλει στην πρόληψη καρκίνων οφειλόμενων στον σεξουαλικά μεταδιδόμενο ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), τον εμβολιασμό και τη σεξουαλική εκπαίδευση των μαθητών σχεδίασε και υλοποιεί δυο δράσεις:
Συνδιοργανώνει με την «Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών νομού Ηρακλείου» ημερίδα ενημέρωσης γονέων μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για την πρόληψη καρκίνων οφειλόμενων στον σεξουαλικά μεταδιδόμενο ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), τον εμβολιασμό και τη σεξουαλική εκπαίδευση των ανήλικων μαθητών, με θέμα: «Ενημερωμένοι γονείς – Θωρακισμένα παιδιά – Υγιείς ενήλικες», τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024, 17.30 – 20.30, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Κρήτης. Η ημερίδα στηρίζεται επίσης από το Επιμελητήριο Κρήτης και την εταιρία διοργάνωσης συνεδρίων «Πρότυπο».
Υλοποιεί ερευνητικό πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών λυκείου, εγκεκριμένο από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου, με τίτλο «Ενημερώνομαι – εμβολιάζομαι – προάγω την υγεία μου» το οποίο ξεκινά στις 28 Μαρτίου 2024, από το 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου και θα συνεχιστεί όλο τον χρόνο σε μια σειρά Λυκείων του Ηρακλείου.
Τα δυο προγράμματα του «Ευ Ζω με τον καρκίνο» τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) και υποστηρίζονται από την Περιφέρεια Κρήτης.
Χορηγός επικοινωνίας είναι ο όμιλος CRETA.