- Ποιότητα ελαιόλαδου και παράγοντες που την επηρεάζουν.
- Ορθές πρακτικές κατά την ελαιοκαλλιέργεια (άρδευση, λίπανση, κλάδεμα, φυτοπροστασία, διαχείριση ελαιώνα), συγκομιδή, μεταφορά, ελαιοποίηση, αποθήκευση και τυποποίηση για την παραγωγή ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας.
- Επιμόλυνση ελαιόλαδου από υπολείμματα φυτοφαρμάκων, ορυκτέλαια κ.α.
- Οργανοληπτική αξιολόγηση παρθένου ελαιόλαδου (επίδειξη γευσιγνωσίας).
Ομιλητές της εκπαίδευσης θα είναι οι:
Δρ Γεώργιος Ψαρράς, Διευθυντής Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ), Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ)
Δρ Γεώργιος Καλαντζάκης, Εντεταλμένος Ερευνητής, Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων, ΙΕΛΥΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
Δρ Γεώργιος Κουμπούρης, Διευθυντής Ερευνών, Εργαστήριο Ελαιοκομίας, ΙΕΛΥΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
Δρ Κική Βαρίκου, Διευθύντρια Ερευνών, Εργαστήριο Εντομολογίας, ΙΕΛΥΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
Δρ Νεκτάριος Κουργιαλάς, Κύριος Ερευνητής, Εργαστήριο Υδατικών Πόρων, Αρδεύσεων και Περιβαλλοντικής Γεωπληροφορικής, ΙΕΛΥΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης, Εντεταλμένος Ερευνητής, Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας, ΙΕΛΥΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
Δρ Ιωάννα Μανωλικάκη, Επιστημονική Συνεργάτιδα, Εργαστήριο Ελαιοκομίας, ΙΕΛΥΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
Ελένη Μπαρμποπούλου, Γεωπόνος MSc, Υπεύθυνη ομάδας οργανοληπτικής αξιολόγησης, Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων, ΙΕΛΥΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
Αναστασία Παπαμανωλιουδάκη, Τεχνολόγος Τροφίμων, Αναπληρώτρια υπεύθυνη ομάδας οργανοληπτικής αξιολόγησης, Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων, ΙΕΛΥΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
Αντώνιος Νικολακάκης, Εξωτερικός Συνεργάτης, Εργαστήριο Εντομολογίας, ΙΕΛΥΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
Μανώλης Καρπαδάκης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και διαχείριση ποιοτικού ελαιόλαδου, στέλεχος εξαγωγών, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.
ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, δήλωσε: Η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί την βασική καλλιέργεια του νησιού μας και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ” Κρήτη/Kriti”, είναι ένα από τα πιο δυναμικά μας προϊόντα.
Προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης είναι η παραγωγή ενός ποιοτικού και ανταγωνιστικού προϊόντος που θα κερδίζει όλο και περισσότερες αγορές, αλλά και μια διαχρονική υπεραξία προς όφελος των παραγωγών. Οι εκπαιδεύσεις αυτές ωφελούν προς αυτή την κατεύθυνση που αφορούν όλη την αλυσίδα παραγωγής, από την καλλιέργεια και το χωράφι μέχρι την τυποποίηση και το τελικό προϊόν.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Κισσάμου Γεώργιος Μυλωνάκης.