Αποφασισμένος να δώσει τέλος στη ζωή του, ήταν εδώ και καιρό ο 26χρονος φοιτητής της Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από την Φλώρινα, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από την Δευτέρα, όταν επικοινώνησε για τελευταία φορά με την οικογένεια του, από το Νεστόριο Καστοριάς.
Ο νεαρός βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα σε πυκνή βλάστηση στο 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νεστορίου – Κοτύλης. Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην πράξη του αυτή παραμένουν άγνωστοι, ωστόσο στοιχεία μέσα από αναζητήσεις που βρέθηκαν στον υπολογιστή του κάνουν λόγο πως ο 26χρονος είχε πάρει την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr από άτομα που συμμετείχαν από την πρώτη κιόλας στιγμή στις έρευνες για τον εντοπισμό του, ο 26χρονος φοιτητής της Ιατρικής του ΑΠΘ δεν είχε επιλέξει τυχαία την περιοχή, απλά εξαιτίας κάποιων δυσκολιών που προέκυψαν στην διαδρομή του, δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στον τελικό του προορισμό.
«Το σημείο όπου βρέθηκε απαγχονισμένος δεν ήταν καθόλου δύσβατο, καθώς ήταν σχεδόν πάνω στον κεντρικό δρόμο που συνδέει το Νεστόριο με την Κοτύλη. Ξεκίνησε να περπατάει και φαίνεται πως εξαιτίας του βάρους του -γιατί μιλάμε για έναν άνδρα 1.85 ύψος και υπέρβαρο- δυσκολεύτηκε και αποφάσισε εκεί να δώσει τέλος στη ζωή του. Όπως υπολογίσαμε, περπάτησε κοντά στο 1,5 χιλιόμετρο».
Όπως αποδείχτηκε μέσα από στοιχεία που βρέθηκαν στις αναζητήσεις του, ο 26χρονος είχε τελικό προορισμό τον γκρεμό του «Χάρου» όπως λέγεται: «Το σήμα του κινητού του μπλοκαρίστηκε, φαίνεται πως κατέβασε κάποια εφαρμογή ώστε να χαθούν τα ίχνη του. Από τότε που επικοινώνησε για τελευταία φορά με την οικογένεια του την Δευτέρα κόπηκαν και οι επαφές του. Δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ στον τελικό του στόχο, που ήταν το σημείο Χάρος, όπως το λέμε, μετά το πάρκο εθνικής συμφιλίωσης, ένας γκρεμός κοντά στα 300 μέτρα» αναφέρει το άτομο που συμμετείχε στις έρευνες και προσθέτει:
«Ξεκίνησε για τον Χάρο που είναι έξω από την Κοτύλη, είναι ένα ιστορικό σημείο γιατί από εκεί είχαν επιλέξει να αυτοκτονήσουν τρεις στρατιώτες που αρνήθηκαν να παραδοθούν την περίοδο του εμφυλίου πολέμου. Το σημείο είναι ιστορικό και είναι σίγουρο πως ξεκίνησε γι αυτό το σημείο, ωστόσο με τα πόδια θα έκανε τουλάχιστον μια εβδομάδα για να φτάσει εκεί, σύμφωνα με τον σωματότυπό του».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που βρέθηκαν στον υπολογιστή του, εκτός από τον γκρεμό Χάρο ο νεαρός αναζητούσε στοιχεία και για τον Ισθμό της Κορίνθου: «Το έψαχνε για να αυτοκτονήσει, αναζητούσε στοιχεία. Βρέθηκαν κάποια πράγματα στον υπολογιστή του. Έψαχνε πού ακριβώς είναι ο Χάρος και πώς μπορεί να φτάσει ως εκεί. Εκτός από τον Χάρο είχε κοιτάξει κι άλλο σημείο, τον Ισθμό του Κορίνθου, ωστόσο αυτό που επέλεξε του φάνηκε πιο κοντά».
Πηγή: protothema.gr