Την ώρα που οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών προσπαθούν να συνθέσουν το ψυχογράφημα των δολοφόνων, μελετώντας την ιδιοσυγκρασία τους και τα αντιφατικά στοιχεία επαγγελματισμού και προχειρότητας που επέδειξαν στο στυγερό έγκλημα των Γλυκών Νερών, η ψυχολόγος της Καρολάιν, μιλάει στο «ΘΕΜΑ» και ξεκαθαρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.
Η κυρία Ελένη Μυλωνοπούλου, με σπουδές στην Εγκληματολογία και την Ψυχολογία, η οποία μάλιστα το 2020 απέσπασε το βραβείο ιατρικής αναγνωρισιμότητας στον τομέα της Ψυχολογίας, δέχθηκε να μιλήσει στο «ΘΕΜΑ» για το ζευγάρι, αποκαλύπτοντας πράγματα που δείχνουν τι συνέβη το ξημέρωμα της 11ης Μαΐου στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών. «Μόνο τα καλύτερα έχω να πω γι’ αυτά τα παιδιά. Και για την Καρολάιν που ήταν παιδί. Με ενοχλούν όλα τα σενάρια που βγαίνουν, είναι απάνθρωπα και με στεναχωρούν.
Έρχονταν τα παιδιά και έφερναν το μωράκι τους τη Λυδία. Πάντα αγκαλιά. Ο Μπάμπης βιώνει το δικό του δράμα με αξιοπρέπεια και δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει και δεν θα λυγίσει. Ηταν πολύ υποστηρικτικός σύζυγος. Κλήθηκα να καταθέσω την αλήθεια. Η κοπέλα ήταν πολύ μικρή, είχε μια αποβολή και το παιδάκι γεννήθηκε πρόωρα και είχε ενοχές. Το είχε ξεπεράσει.
Ο σύζυγος της είχε πάρει το σκυλάκι δώρο. Τα Χριστούγεννα το πήρε και ήταν μωρό. Η Καρολάιν αγαπούσε τα ζώα. Και επειδή έχω και εγώ, της έδινα συμβουλές. Ηταν ένα εξαιρετικό ζευγάρι».
«Hθελε να ξεκινήσει πάλι τη σχολή της»Η κυρία Μυλωνοπούλου, που για μήνες παρακολουθούσε το ζευγάρι, είναι κατηγορηματική: «Η ψυχολόγος ξέρει και λέει αυτό που βλέπει. Και η ψυχολόγος βλέπει πίσω από τα χαμόγελα και καταλαβαίνει αν αυτό που βλέπει είναι ψεύτικο. Και κάποια στιγμή στον ψυχολόγο ο άνθρωπος σπάει. Η Καρολάιν δεν είχε τίποτα. Ηταν ένα κοριτσάκι 20 ετών που στο μυαλουδάκι του όλα φαίνονταν βουνό. Είχε ένα μωράκι και είχε αγωνία. Ηταν πολύ καλή μάνα. Το θήλαζε το παιδάκι της, είχε το άγχος να προλάβει να το ταΐσει, να ξεκινήσει και πάλι τη σχολή της που την είχε αφήσει».
Στις έρευνες του Ανθρωποκτονιών κομβικό ρόλο παίζει η αγορά του οικοπέδου αντί του ποσού των 100.000 ευρώ και όσοι γνώριζαν για τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία. «Χαίρονταν πάρα πολύ. Το έψαχναν μήνες το οικόπεδο. Η Καρολάιν ήταν ευτυχισμένη. Ηταν η χαρά της να φτιάξει το σπίτι της. Και αυτά η Καρολάιν τα έλεγε. Τη συμβούλευα “βρε παιδί μου, μη μιλάς. Πας να φτιάξεις τα νύχια σου. Μη μιλάς. Δεν ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου. Σε κοιτάνε με μισό μάτι”. Αυτός είναι ο κόσμος μας… Κακός. Και αυτό το μίσος και η ζήλια είναι κοινωνικό φαινόμενο», αναφέρει η ψυχολόγος και σπεύδει να προσθέσει: «Επίσης κάτι άλλο που θέλω να πω για όσα ακούγονται περί ασφάλειας ζωής. Η Καρολάιν δεν μου είχε αναφέρει ποτέ κάτι τέτοιο.
Δεν ξέρω από πού προκύπτει αυτό, αλλά είναι ένα ψέμα. Και πρέπει να έχουμε και κοινή λογική. Για να κάνει κάποιος ασφάλεια 1 εκατ. ευρώ, που λένε ότι την έκανε ο πατέρας της, ο πατέρας της είναι ένας άνθρωπος κατάκοιτος, με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η μητέρα της είναι μια αξιέπαινη γυναίκα, που από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα δούλευε και ό,τι έκανε το έκανε με τα χέρια της. Πώς λοιπόν κάνεις μια ασφάλεια 1 εκατ. ευρώ; Πόσο πρέπει να δίνεις τον μήνα; Και γιατί ένα παιδί 20 ετών να κάνει τέτοια ασφάλεια; Αυτό υπερβαίνει τη λογική. Η Καρολάιν δεν μου είχε αναφέρει ποτέ κάτι τέτοιο. Και η Καρολάιν ήταν ένα παιδί που μιλούσε. Ο,τι είχε το έλεγε. Και θα σας πω και κάτι… Ηταν ένα κοριτσάκι έξω καρδιά, που ό,τι είχε το έλεγε. Και πάντα τη συμβούλευα: “Μη μιλάς τόσο πολύ. Μη λες τι κάνεις στη ζωή σου. Ο κόσμος είναι κακός και ζηλεύει… Μη μιλάς. Ζηλεύουν την ευτυχία σου”».
«Ηταν ένα πολυτάλαντο παιδί»
Η κυρία Μυλωνοπούλου εξηγεί ότι το τελευταίο διάστημα η Καρολάιν ήταν πολύ καλά και είχε θέσει στόχους και προτεραιότητες στη ζωή της.
«Είχε βάλει ένα πλάνο. Ηθελε να μεγαλώσει το παιδάκι της και να συνεχίσει τη σχολή της. Τα παιδιά είχαν βάλει ένα πλάνο. Γιατί και ο Μπάμπης ήθελε να σπουδάσει. Να τελειώσει τη σχολή της. Είχαν βάλει πλάνο. Να μεγαλώσει το παιδάκι, να κάνουν το σπίτι, και μετά να συνεχίσει τη σχολή της. Ο Μπάμπης ήθελε να τελειώσει τη σχολή της η Καρολάιν. Το ήθελε. Και το είχαμε συζητήσει αυτό. Της είχε πει: “Το παιδί θα μεγαλώσει κι εσύ θα πρέπει να ασχοληθείς με κάτι”. Στο μυαλουδάκι της ήταν όλα χαοτικά σε αυτή την ηλικία, όμως ο Μπάμπης ήταν πολύ υποστηρικτικός. Η Καρολάιν ήταν ένα πολυτάλαντο παιδί. Ηθελε να συνεχίσει τις σπουδές της, να μεγαλώσει το παιδί της και να βάλει ένα πλάνο. Ελεγε τι θα κάνει με το κοριτσάκι, αν θα πάει σε σταθμό, να πάρει μια γυναίκα, και ο Μπάμπης τη στήριζε, της παρείχε τα πάντα».
«Ηταν πολύ δεμένοι, Τα συζητούσαμε όλα»
Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της έρευνας για τη λύση του μυστηρίου της σοφίτας της οδού Παναγούλη, έβαλαν στο μικροσκόπιο και τη σχέση του ζευγαριού. Μια σχέση για την οποία έχουν ακουστεί πολλά και έχουν γραφτεί άλλα τόσα.
«Ακουσα πράγματα αδιανόητα. Θα σας πω το εξής: Αν ένα ζευγάρι έχει πρόβλημα, η γυναίκα το εμπιστεύεται. Τόσους μήνες που έβλεπα την Καρολάιν θα μου έλεγε αν είχε κάποιο θέμα. Στον ψυχολόγο ξεδιπλώνεις την ψυχή σου. Και αν δεν το κάνεις στη αρχή, αυτό θα φανεί. Λέω σε όλους ότι η κοπέλα δεν είχε πρόβλημα και όλοι αναρωτιούνται. Η κοπέλα αυτή ήταν τόσο αυθόρμητη, ένα παιδί γελαστό. Ενα γλυκύτατο παιδί, που στην ηλικία αυτή αν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα θα μου το έλεγε.
Αυτό και μόνο. Ερχονταν μήνες. Αφού το μωρό το έφερναν με το καρότσι στο ιατρείο. Δεν ερχόταν ποτέ μόνη της. Δεν ερχόταν ποτέ μόνος του. Πάντα οι τρεις τους. Ηταν πολύ δεμένοι. Τα συζητούσαμε όλα. Η Καρολάιν αισθανόταν πάρα πολύ καλά. Είχε τη Λυδία που μεγάλωνε, είχε τον Μπάμπη δίπλα της, θα ερχόταν η ώρα που θα έπρεπε να διαχειριστεί τις σπουδές της και οπότε πάλι θα τα βάζαμε σε ένα πρόγραμμα», περιγράφει η κυρία Μυλωνοπούλου και σπεύδει να συμπληρώσει: «Είχαμε άριστη συνεργασία.
Η Καρολάιν ήταν ένα πλάσμα πολυτάλαντο. Της άρεσε πολύ η ζαχαροπλαστική. Της έλεγα: “Λοιπόν, να μάθεις ζαχαροπλαστική, να μας κάνεις γλυκά”. Ημουν η ψυχολόγος της και η φίλη της, γιατί το κοριτσάκι δεν είχε εδώ φίλες. Ηταν όλες οι φίλες της στην Αλόννησο και εδώ ήταν όλη την ημέρα με το παιδί της. Ηταν πολύ καλή μανούλα. Είχε ένα χαμόγελο για όλους. Ηταν ευγενής με όλους. Και ο Μπάμπης. Η κοπέλα ήταν μέσα σε όλα. Μου έλεγε τα πάντα. Πώς γνώρισε τον Μπάμπη… Αν υπήρχε το παραμικρό θα το ήξερα. Και τη Λυδία μέσα στο γραφείο την είχαμε».
Η ψυχολόγος αναφέρεται και στο ζήτημα του μωρού. Το κοριτσάκι, αν και μόλις 11 μηνών, δεν μπορεί να έχει εικόνες από όσα φρικτά συνέβησαν εκείνο το ξημέρωμα, όμως όπως εξηγεί, στο υποσυνείδητό του έχουν καταγραφεί τα πάντα. «Και αυτό είναι ένα άλλο θέμα με το μωρό. Οταν μεγαλώσει αυτό το παιδί και διαβάσει κάποια πράγματα. Η μνήμη εξελίσσεται στον ιππόκαμπο. Ο ιππόκαμπος παίρνει την τελική του μορφή γύρω στα 3-4 έτη. Φωτογραφική μνήμη το παιδί δεν έχει. Το ασυνείδητο, όμως, καταγράφει. Και έχει καταγράψει τα πάντα».
Το ψυχογράφημα των δολοφόνων
Στο Ανθρωποκτονιών το κύριο βάρος των ερευνών πέφτει πλέον στην αναζήτηση του οχήματος και του δρομολογίου διαφυγής των τριών ληστών, στα στίγματα των κινητών τηλεφώνων και στην αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού. Η ακτίνα ελέγχου έχει ανοίξει αρκετά χιλιόμετρα από τη μεζονέτα της οδού Παναγούλη, καθώς ο πρώτος κύκλος σαρώματος δεν εισέφερε τα αναμενόμενα.
Παράλληλα, οι profillers ξεκίνησαν μια διαδικασία για να φτιάξουν το ψυχογράφημα των δολοφόνων. Βάσει της ιδιοσυγκρασίας τους, που προκύπτει από τον τρόπο δράσης τους, το χαμηλό κοινωνικό προφίλ αλλά και τα αντιφατικά στοιχεία επαγγελματισμού και προχειρότητας που επέδειξαν, οι αναλυτές έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα που φωτογραφίζουν τους δράστες. Αυτό τους βοηθάει πάρα πολύ στο να επιλέξουν συγκεκριμένα πρόσωπα μέσα από τη λίστα των 30 υπόπτων που έχουν σχηματίσει.
Πηγή: protothema.gr