Δουδωνής: « Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας εκφράζουν δύο αποτυχημένα μοντέλα διακυβέρνησης»

Ο Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» και τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται απέναντι σε κάθε λογική που πληγώνει τους θεσμούς.

«Υπάρχουν δύο όχθες. Στη μία όχθη, είναι η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, στη λογική της προσβολής των θεσμών, της απαξίωσης της δημοκρατικής συνύπαρξης, της θεσμικής κουλτούρας, του κοινοβουλευτισμού και των Ανεξάρτητων Αρχών. Στην άλλη όχθη, είμαστε εμείς. Όχι μόνο θεμελιώσαμε τις Ανεξάρτητες Αρχές και εμπεδώσαμε τη Δημοκρατική κουλτούρα στην Ελλάδα, αλλά εξακολουθούμε να το κάνουμε και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες» επισήμανε ο κ. Δουδωνής.

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχολιάζοντας την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μη συμμετέχει στο εξής στις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες, υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας πέταξε ένα σωσίβιο στον κ. Μητσοτάκη, με την πρόταση μομφής και στη συνέχεια του είπε δεν μου αρέσει αυτή η παραλία. Πάω να κολυμπήσω αλλού, αφού τον έσωσε. Το να μη συμμετέχει η αντιπολίτευση στις ψηφοφορίες και να συμμετέχει στις συζητήσεις είναι σαν να είμαστε σε ένα τραπέζι και να λέμε συμμετέχουμε στο φαγητό αλλά δεν συμμετέχουμε στον λογαριασμό».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής θύμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαζί στις πλατείες των Αγανακτισμένων και στα Αντιμνημόνια» και τόνισε ότι το ερώτημα για μετεκλογικές συνεργασίες πρέπει να απευθύνεται σε αυτά τα δύο κόμματα.

«Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κουλτούρα συνεργασιών. Εμείς θέλουμε μία ισχυρή τρίτη εντολή στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, για να μπορούμε να επιβάλλουμε το πρόγραμμά μας. Νομίζουν ότι θα γυρίσουμε στα προ της κρίσης επίπεδα με τις μεγάλες αυτοδύναμες, παντοδύναμες κυβερνήσεις, αλλά αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας εκφράζουν ένα μοντέλο διακυβέρνησης το οποίο είναι αποτυχημένο και έχει ενοχλήσει τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο Παναγιώτης Δουδωνής επισήμανε ότι ο κυρίαρχος ελληνικός λαός με την ψήφο του θα αποφασίσει για τις εξελίξεις. «Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα, που παρουσιάζουμε στους Έλληνες πολίτες. Αυτό έχει διπλό ρόλο. Με βάση αυτό θέλουμε οι Έλληνες πολίτες να μας αξιολογήσουν στις εκλογές και είναι και η βάση πάνω στην οποία θα συζητήσουμε μετά τις εκλογές. Το θέμα δεν είναι με ποιον θα πάμε, είναι τι θα κάνουμε. Γι’ αυτό θα μας ψηφίσουν οι Έλληνες πολίτες, δεν θα μας ψηφίσουν για να πάμε με τη Νέα Δημοκρατία ή το ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα