Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2025
32.7 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Δολοφονία Καμπανού: Προφυλακιστέος ο 23χρονος – Κατονόμασε τους δράστες

Πρέπει να διαβάσετε

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 23χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο οποίος κατονόμασε εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του 23χρονου χούλιγκαν, που είναι ο πρώτος συλληφθείς για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο πελάτης του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο Θεόδωρος Σιμόπουλος μετά την απολογία του πελάτη του, δήλωσε ότι ο 23χρονος αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο παραδέχθηκε πως βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας, δίχως να έχει καμία εμπλοκή. «Αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Βρισκόταν στο περιστατικό, αλλά δεν είχε καμία συμμετοχή στη συμπλοκή που ακολούθησε», είπε.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Η ανάκριση είναι μακρά. Ο ίδιος, με τη λεπτομερέστατη απολογία του θέλησε να βοηθήσει τις δικαστικές και τις αστυνομικές Αρχές στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και στον καταλογισμό της ευθύνης που αναλογεί στους εμπλεκόμενους».

Μεταξύ άλλων ο κ. Σιμόπουλος ανέφερε πως ο πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση, κατέβηκε για λίγο από το αμάξι, χωρίς να πλησιάσει στο σημείο της επίθεσης, ενώ ο πελάτης του «κάποιους από τους εμπλεκόμενους τους αναγνώρισε και τους κατονόμασε».

Ανατροπή με τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: 21χρονος Έλληνας κρατούσε το δρεπάνι, λένε οι συλληφθέντες

Τον δράστη με το δρεπάνι που δολοφόνησε τον 19χρονο Άλκη φαίνεται πως «δείχνουν» οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον κατονόμασαν ως το άτομο που είναι υπεύθυνο για το άγριο φονικό.

Πρόκειται για έναν 21χρονο Έλληνα, Θεσσαλονικιό, ο οποίος είναι ήδη στα χέρια των Αρχών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συλληφθείς δεν είναι σεσημασμένος και άρα δεν υπάρχουν στο αρχείο τα δακτυλικά του αποτυπώματα, ούτε και το γενετικό του υλικό, που αναμένεται να ληφθούν. Τα δείγματα, στη συνέχεια, θα συγκριθούν με αυτά που έχουν ληφθεί από το δρεπάνι που χρησιμοποιήθηκε για να τραυματιστεί θανάσιμα o Άλκης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο από τους 11 συλληφθέντες έχουν αφήσει το DNA τους πάνω στο φονικό δρεπάνι και είναι εκείνοι που προκάλεσαν τα μοιραία χτυπήματα. Ο 23χρονος φαίνεται πως είναι αυτός που χτύπησε με στειλιάρι τον άτυχο Άλκη στο κεφάλι, καθώς εντοπίστηκε γενετικό υλικό του ίδιου και του θύματος πάνω σε αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, η ομάδα των 11 χτυπούσε τον Άλκη Καμπανό με μαχαίρι, σιδερένια και ξύλινα κοντάρια και φυσικά το δρεπάνι, και όλοι τους, σύμφωνα με πηγές, είναι συνυπαίτιοι για την άγρια δολοφονία.

Χθες έγιναν οκτώ νέες συλλήψεις (εννιά στο σύνολο με τον 23χρονο που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ εκκρεμούν τα εντάλματα σε βάρος δύο ατόμων ακόμη. Του 20χρονου που έχει διαφύγει στην Αλβανία και ενός ακόμη ατόμου στην Αθήνα.

Οι οκτώ συλληφθέντες χθες είναι ηλικίας από 19 έως 23 ετών και έξι από αυτούς είναι σεσημασμένοι για υποθέσεις οπαδικής βίας, παράνομη οπλοκατοχή, σωματικές βλάβες, ναρκωτικά, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι νεαρής ηλικίας και μέλη συνδέσμων του ΠΑΟΚ.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα