Επίθεση στην κυβέρνηση έκανε από το βήμα της Βουλής στις προγραμματικές δηλώσεις ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Μια νέα οικονομική κρίση είναι προ των πυλών. Όλα αυτά για τα οποία προειδοποιούσε το ΚΚΕ στην προεκλογική περίοδο, είναι μπροστά μας. Όποιος μιλά για αυτοδυναμία της κυβέρνησης, θα διαψευστεί», ήταν τα λόγια του Δημήτρη Κουτσούμπα τονίζοντας ότι οι 21 βουλευτές του κόμματος έχουν ήδη πάρει τη θέση τους δίπλα στο λαό.
Επισήμανε ότι «όλα αυτά για τα οποία προειδοποιούσε, προεκλογικά, το ΚΚΕ είναι εδώ: Τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και της πολυπόθητης επενδυτικής βαθμίδας, οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις, δηλαδή οι βαθιές αλλαγές που απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίες απλώνοντας σε όλους τους κρίσιμους τομείς της ζωής του ελληνικού λαού».
«Είναι εδώ όλα αυτά σε συνθήκες, μάλιστα. που από τα γνωστά από την περίοδο των μνημονίων ματωμένα πλεονάσματα επιστρέφουν με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ, ενώ όπως όλα δείχνουν μια νέα οικονομική κρίση είναι προ των πυλών. Είναι εδώ η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στο μακελειό στην Ουκρανία και στους διάφορους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή, είναι εδώ οι διευθετήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο κάτω από την ομπρέλα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.
Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ «δεν θα δείξει καμία στάση αναμονής απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε θα δώσει κάποια περίοδο χάριτος. Το αντίθετο: οι 21 βουλευτές που εξέλεξε το ΚΚΕ, έχουν ήδη πάρει τη θέση τους εκεί που είχαν υποσχεθεί, δίπλα στο λαό και στις διεκδικήσεις του».
Σημείωσε, επίσης, ότι το ΚΚΕ «το κυριότερο θα επιμένει να προβάλλει πως υπάρχει εναλλακτική για το λαό η οποία δεν βρίσκεται στο δρόμο που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων, αλλά σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο για τη χώρα και το λαό, που υπηρετεί τις πραγματικές δικές του ανάγκες».