Ενώνουν τις δυνάμεις τους ΔΕΠΑΝΑΛ και Αγροδιατροφική Σύμπραξη, με σκοπό την ανάδειξη της κρητικής διατροφής και των κρητικών προϊόντων.
Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη σημείωσε πως μέσα από αυτή τη συνεργασία, στόχος είναι η στήριξη της τοπικής παραγωγής, των τοπικών προϊόντων και παραγωγών. «Δίνουμε την δυνατότητα, αναβαθμίζοντας τις δομές μας, σε πολίτες και επισκέπτες του Ηρακλείου να δοκιμάσουν όλα όσα παράγει ο μόχθος των αγροτών μας» τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Σχοιναράκη.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Νίκος Μπουνάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «πρέπει να είμαστε σε θέση να αποδείξουμε ότι, τα προϊόντα που μπαίνουν στο τραπέζι του καταναλωτή και έχουν τη σφραγίδα του κρητικού προϊόντος, είναι προϊόντα που παράγονται πραγματικά στο νησί της Κρήτης».
Ενώ ο Σταύρος Τζεδάκης, Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και Περιφερειακός Σύμβουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη της κρητικής διατροφής και την προώθηση των κρητικών προϊόντων. «Ξεκινάμε προκειμένου να πιστοποιηθούν τα εστιατόρια της ΔΕΠΑΝΑΛ με το σήμα Κρητική Κουζίνα, και να ενταχθούν στα μενού τους τα κρητικά προϊόντα. Είναι πολύ σημαντικό να αναδείξουμε τον γαστρονομικό τουρισμό και να δώσουμε τη δυνατότητα στους ντόπιους και στα εκατομμύρια των επισκεπτών μας, να δοκιμάσουν την κρητική κουζίνα, τις κρητικές γεύσεις και βέβαια να δουν πόσο ωφέλιμα είναι τα κρητικά προϊόντα για την ανθρώπινη υγεία».