«Δεν το συζητάμε για αλλαγή ωραρίου στα καταστήματα» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου

Επιπλέον μέτρα στήριξης και όχι περιοριστικά μέτρα, ζητά η αγορά της Κρήτης, με φόντο τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Αθήνα, για την αλλαγή του ωραρίου των καταστημάτων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στην Μαρία Μπινιχάκη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης, σημείωσε πως η κατάσταση που βιώνει η αγορά σε όλη την Κρήτη είναι σύνθετη και έχει σχέση με πολλούς παράγοντες.

«Ο ένας σαφέστατα είναι ο πληθωρισμός, ο οποίος έχει δημιουργήσει μεγάλα θέματα στα εισοδήματα και στη ρευστότητα της κοινωνίας. Δύο χρόνια τώρα έχουμε μπει σε μια διαδικασία ενός παγκόσμιου οικονομικού, εμπορικού πολέμου. Άλλος χάνει, άλλος κερδίζει. Αυτή η κατάσταση έχει χτίσει ένα πληθωρισμό που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Κουμαντάκης.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε και στο ενεργειακό, λέγοντας πως έχει κάνει δυσβάσταχτη την λειτουργία των αγορών. «Τα προβλήματα της κοινωνίας, καταγράφονται στις αγορές, υπάρχει μεγάλο θέμα. Πολλές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου της μεταποίησης, έχουν μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να βρεθούν λύσεις, αλλιώς θα επιβαρυνθεί κι άλλο ο πληθωρισμός και τα κόστη θα μετακυλήσουν στους πολίτες. Η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει κάποια επιδόματα, αλλά δεν λύνουν το θέμα».

Κλείνοντας, ο κ. Κουμαντάκης αναφέρθηκε στα όσα συζητήθηκαν στην σημερινή σύσκεψη υπό τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας πως η Κρήτη έχει μια ιδιαιτερότητα ως αγορά, αφού ακόμη και τον Οκτώβρη υπάρχουν τουρίστες στο νησί και τα καταστήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν, αν μειωθεί το ωράριο λειτουργίας. «Μόνο αν η κυβέρνηση πάρει αποφάσεις, θα τις εφαρμόσουμε. Θα το κάνουμε, αλλά πρέπει να δώσουν ένα βοήθημα, γιατί όταν κλείνεις, πρέπει να βοηθηθείς».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα