Μία ακόμη αποκάλυψη για την αδιάφορη στάση του Μάνου Δασκαλάκη έρχεται να προστεθεί στα κομμάτια του παζλ που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα.
Συγκεκριμένα, ο 30χρονος πατέρας των αδικοχαμένων κοριτσιών σε μία συνομιλία που είχε με έναν γιατρό περίπου έναν χρόνο πριν -στις 30 Απριλίου του 2021, μετά την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας- φέρεται να αδιαφόρησε στην προειδοποίηση του ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου χρειάζεται βοήθεια από ψυχίατρο.
Στον μεταξύ τους διάλογο, τον οποίο αποκάλυψε η εκπομπή T-live, ο γιατρός φέρεται να προσπαθεί να ταρακουνήσει τον Μάνο για το ότι συμβαίνει κάτι περίεργο με την σύζυγό του, εκδηλώνοντας τις υποψίες του ότι ο θάνατος των παιδιών πιθανόν να μην οφείλεται, πράγματι, σε παθολογικά αίτια.
Ειδικότερα, είχε σημειώσει ότι «η Ρούλα χρειάζεται βοήθεια από ψυχίατρο, καθώς έχει χάσει ήδη δύο παιδιά και το τρίτο έχει πάθει ανακοπή» με τον Μάνο Δασκαλάκη να απαντά: «Δεν με ενδιαφέρει, ειλικρινά».
Μεταξύ άλλων παραδέχθηκε πως η Ρούλα του είχε αναφέρει πως είχε ακούσει τον εντατικολόγο Ανδρέας Ηλιάδης να είχε εκφράσει τις ανησυχίες του για τον θάνατο των δύο πρώτων κοριτσιών στην ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα.
Η συνομιλία του Μάνου Δασκαλάκη με τον γιατρό:
Γιατρός: Η Ρούλα θέλει βοήθεια.
Μάνος Δασκαλάκης: Η Ρούλα μια στιγμή μου μίλησε, μου είπε ότι άκουσε, δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία για το τι άκουσε και δεν με ενδιαφέρει ειλικρινά.
Γιατρός: Μιλήσαμε αρκετή ώρα όμως.
Μάνος Δασκαλάκης: Ναι, μου το είπε.
Γιατρός: Ένιωσα ότι θα ήταν καλό, μια μάνα η οποία…
Μάνος Δασκαλάκης: Ακούστε με, προχθές με τον ψυχίατρο, η Ρούλα ήθελε να σας πάρει τηλέφωνο, είχε πολλά νεύρα. Της είπατε να πάει να της πει πώς να διαχειριστεί το παιδί μετά. Ο ψυχίατρος δεν της είπε τίποτα για το παιδί. Τη ρωτούσε μόνο αν έχει αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, αν βλέπει δράκους στο κεφάλι του άνδρα της και αν βλέπει φωτιές στα μάτια του άνδρα της. Μόνο για το παιδί δεν της είπε κάτι.
Γιατρός: Εμείς πήραμε τηλέφωνο και είπαμε «έχουμε μία μαμά η οποία έχει περάσει δύο δύσκολες καταστάσεις παιδιών, δύο απώλειες παιδιών και ήρθε μια τρίτη ανακοπή και θέλουμε να τη βοηθήσουμε στα πλαίσια αυτής της κατάστασης».
Μάνος Δασκαλάκης: Σας λέω τι ρώταγε τη Ρούλα αυτός ο γιατρός.
Γιατρός: Άρα δεν βοήθησε;
Μάνος Δασκαλάκης: Όταν μπήκα εγώ μέσα μου λέει «η γυναίκα σου είναι ικανή να αυτοκτονήσει; Να κάνει κακό στον εαυτό της;» Του λέω όχι. Αντί να μας πει κάτι για το παιδί, προσπαθούσε να δει αν είναι τρελή η Ρούλα.
Γιατρός: Μη λες τρελή.
Μάνος Δασκαλάκης: Κοιτάξτε γιατρέ, μπορεί τον τελευταίο χρόνο να γίνονται κάποια πράγματα που δεν τα ξέρετε γιατί θεωρούμε ότι δεν σας αφορούν τα προσωπικά μας, εννοείται ότι δεν σας αφορούν, από εκεί και πέρα είμαστε ο ένας 28 ετών, ο άλλος 32 ετών και ξέρουμε τι θέλει το παιδί μας. Και για το καλό του παιδιού μας, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Γιατί μας έχει μείνει μόνο αυτό το παιδί. Το τι έχουμε μεταξύ μας, θα το βρούμε εμείς. Από εκεί και πέρα, μακάρι να ήταν όλες οι γυναίκες σαν τη Ρούλα.
Γιατρός: Όταν έρχεται μια μητέρα και έχει αυτή την εικόνα, εγώ οφείλω σαν γιατρός να το διερευνήσω αυτό το πράγμα. Όταν υπάρχουν χίλια περιστατικά και ξέρω τι σημαίνει όταν έχεις το παιδί σου, πρέπει να δω τι έχει, μήπως έχει μία μανιοκατάθλιψη και πρέπει να τη βοηθήσουμε. Αυτό ζητήσαμε, όχι για το παιδί. Δε ζητήσαμε παιδοψυχίατρο. Ζητήσαμε να δουν αν αυτή η μανούλα θέλει βοήθεια για να μπορεί να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση.
Μάνος Δασκαλάκης: Ο ψυχίατρος δεν κατάφερε τίποτα. Παρά μόνο να την κάνει να γελάσει μαζί του. Είμαι 8 χρόνια με τη Ρούλα. Στο πρώτο παιδί ήταν μια Ρούλα μέσα στο σπίτι που έκλαιγε, βγαίναμε έξω και γέλαγε. Ήταν το κρύο με τη ζέστη. Και μέσα στο σπίτι έκλαιγε και πήγαινε η Τζωρτζίνα και της έλεγε «μάνα κοίτα εγώ με τον μπαμπά είμαστε δυνατοί». Αυτό προσπαθούσαμε να περάσουμε στο παιδί. Της έλεγα, «πήγαινε πες στη μαμά ότι είμαστε δυνατοί εμείς και δεν κλαίμε». Εγώ έχω μία άλλη νοοτροπία, που δεν θα δικαιολογηθώ γι αυτό, είμαι της άποψης ότι όταν φεύγει ένας άνθρωπος, δεν μπορείς να μένεις σ αυτό, πρέπει να συνεχίσεις τη ζωή σου, γιατί έχεις άλλον έναν ή άλλους δύο ή άλλους τρεις. Κανένας δεν ξέρει τι κάνω εγώ στο σπίτι μου.
Πηγή: protothema.gr