«Η ιστορία σε συναντάει και σου χτυπάει την πόρτα στιγμές που δεν υπολογίζεις ότι το βάρος που θα σηκώσεις μπορεί να  είναι μεγαλύτερο από αυτό που έχεις συνηθίσει να σηκώνεις. Και εκεί βεβαίως, ενώπιος ενωπίω με τη συνείδησή σου αποφασίζεις. Και έτσι σε γράφει η ιστορία και έτσι μένεις, χρήσιμος ή μη.»
Αυτά δήλωνε στις 24 Δεκεμβρίου ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Creta ξεκαθαρίζοντας πως η θέση του υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών παραμένει και μόνο προφητικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του καθώς ο Ηρακλειώτης βουλευτής καλείται μέχρι απόψε το βράδυ να πάρει την σημαντικότερη ίσως απόφαση στη πολύχρονη πορεία του στην πολιτική.
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον πρόεδρο του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης του ζήτησε ξεκάθαρη απάντηση για το τι πρόκειται να κάνει στην επικείμενη ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης που κατέθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Δανέλλης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Μέγαρο Μουσικής για τη συμφωνία των Πρεσπών, μίλησε με θερμά λόγια για τον πρωθυπουργό, ωστόσο η δηλώσεις του ερμηνεύτηκαν από κάποιους ως πρόθεση να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση και από άλλους ως αναγνώριση των χειρισμών της κυβέρνησης Τσίπρα στη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο κ. Δανέλλης εξ’ αρχής υποστήριξε.
Το αδιαμφισβήτητο είναι πάντως πως απόψε ο Σπύρος Δανέλλης έχει ραντεβού με την …ιστορία.