Σάββατο, 26 Απριλίου, 2025
12.7 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Χανιά: Στα 20 ευρώ η φοιτητική κάρτα μετακινήσεων – Διαμαρτυρία στο αστικό ΚΤΕΛ

Πρέπει να διαβάσετε

Υπεγράφη χθες η σύμβαση μεταξύ του αστικού ΚΤΕΛ Χανίων και της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης για την κάρτα μετακίνησης των φοιτητών.

Οι φοιτητές καλούνται να πληρώνουν 20 ευρώ τον μήνα για τις μετακινήσεις τους με τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ, ποσό που θεωρούν ιδιαίτερα υψηλό και γι’ αυτό προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του αστικού ΚΤΕΛ Χανίων.

Όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους εκπρόσωποι του ενιαίου συλλόγου φοιτητών και του συλλόγου φοιτητών εστίας, αιτήματά τους είναι τόσο η μείωση του κόστους της κάρτας μετακινήσεων όσο και η αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων.

«Είμαστε φοιτητές, όχι κινούμενα πορτοφόλια. Το κόστος ζωής έχει αυξηθεί δραματικά για εμάς και τις οικογένειές μας. Οι περισσότεροι φοιτητές εργάζονται για να τα βγάλουν πέρα» σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών εστίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, Νίκος Μαράκης και συμπλήρωσε πως τα δρομολόγια πρέπει να πυκνώσουν καθώς «υπάρχουν περιστατικά που οι φοιτητές στοιβάζονται ή περνούν λεωφορεία και δεν μας παίρνουν».

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται και για το γεγονός ότι η σύμβαση για τις κάρτες μετακίνησης ισχύει για εννέα μήνες και αφήνει τους φοιτητές ακάλυπτους τόσο το καλοκαίρι όσο και σε εξεταστικές περιόδους, όπως συνέβη και τώρα που η εξεταστική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και έναν μήνα με τους φοιτητές καλούνται να πληρώσουν το επιπλέον κόστος για τις  μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του αστικού ΚΤΕΛ Χανίων Γιάννη Καρτάκη, η κάρτα που θα ισχύει από τις 29 Οκτωβρίου, ενεργοποιείται με τη πρώτη χρήση και έχει ισχύ 30 ημερολογιακών ημερών. «Η φοιτητική κάρτα σύμφωνα με το ΦΕΚ έχει κόστος 40 ευρώ μηνιαίως. Λόγω της σύμβασης που έχει το ΚΤΕΛ με την Πρυτανεία η κάρτα στα Χανιά ανέρχεται σε 20 ευρώ μηνιαίως. Όποιος φοιτητής δεν επιθυμεί κάρτα μπορεί να πάρει φοιτητικό εισιτήριο το οποίο είναι στα 0,90 ευρώ», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καρτάκη έχουν ήδη γίνει προσπάθειες για την ενίσχυση των δρομολογίων και γι’ αυτό το λόγο το αστικό ΚΤΕΛ φέτος έφερε και ένα αρθρωτό λεωφορείο στο δρομολόγιο προς το Πολυτεχνείο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα