Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League έκαναν η Λίβερπουλ και η Μπαρτσελόνα απέναντι σε Παρί και Μπενφίκα (νίκες με 1-0), αντιστοίχως, αλλά κυρίως η Μπάγερν και η Ίντερ που με το 3-0 επί της Λεβερκούζεν και το 2-0 επί της Φέγενορντ, πολύ δύσκολα δεν θα βρίσκονται στην οχτάδα.
Στο Παρίσι η Λίβερπουλ δυσκολεύτηκε πολύ αλλά επικράτησε με 1-0 χάρη στις επεμβάσεις του Άλισον και το γκολ του Έλιοτ στο 87′. Προβάδισμα ενός γκολ έχει και η Μπαρτσελόνα που πέρασε νικηφόρα απ’ την έδρα της Μπενφίκα μολονότι έπαιζε με έναν ποδοσφαιριστή λιγότερο λόγω αποβολής του Κουμπαρσί στο 22′. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Ραφίνια στο 61′.
Την ίδια ώρα στο Μόναχο η Μπάγερν κυριάρχησε στον γερμανικό εμφύλιο της Λεβερκούζεν. Οι Βαυαροί κέρδισαν 3-0 με τα γκολ του Κέιν (9′, 75′) και του Μουσιάλα (54′), ενώ η Λεβερκούζεν έμεινε με δέκα παίκτες στο 62′ λόγω αποβολής του Μουκιέλε.
Προηγουμένως, η Ίντερ έκανε επιβλητικό πέρασμα απ’ την έδρα της Φέγενορντ, όπου επικράτησε 2-0 με δύο γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες, ενώ αστόχησε σε πέναλτι και ο Ζιελίνσκι.
Στα προημιτελικά η Άρσεναλ (εφόσον σφραγίσει και τυπικά το εισιτήριο) θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Ρεάλ – Ατλέτικο, ενώ ο νικητής του Μπριζ – Αστον Βίλα θα παίξει με τον νικητή του Παρί – Λίβερπουλ. O νικητής του Ντόρτμουντ – Λιλ θα παίξει με τον νικητή του Μπενφίκα – Μπαρτσελόνα και όποιος επικρατήσει στο Μπάγερν – Λεβερκούζεν θα αναμετρηθεί με τον νικητή του Φέγενορντ – Ίντερ.
Αποτελέσματα
- Φέγενορντ – Ιντερ 0-2 (38′ Τουράμ, 50′ Μαρτίνες)
- Παρί – Λίβερπουλ 0-1 (87′ Έλιοτ)
- Μπενφίκα – Μπαρτσελόνα 0-1 (61′ Ραφίνια)
- Μπάγερν Μονάχου – Μπάγερ Λεβερκούζεν 3-0 (9′, 75′ πέν Κέιν, 54′ Μουσιάλα)