Κάθε μέρα δίνει «μάχη» στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που εργάζεται περιθάλποντας ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Ποτέ όμως δεν χάνει το χαμόγελο και την αισιοδοξία του, την όρεξή του για ζωή την διάθεση για προσφορά.
Ο λόγος για τον προϊστάμενο νοσηλευτή ΜΕΘ Πάρη Κοντόπουλο, ο οποίος τις τελευταίες ώρες έχει γίνει viral -για μια ακόμη φορά- με το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να χορεύει με συναδέλφους του στον θάλαμο του νοσοκομείου όπου αλλάζουν, μετά από μια ακόμη δύσκολη βάρδια.
Με περίσσιο χιούμορ, ίσως άμυνα σε όλα όσα βλέπει και βιώνει στην καθημερινότητα του, ο κ. Κοντόπουλος μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη Ανδρεάκη.
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά αντιλαμβάνεται κανείς πως μιλάει ένας άνθρωπος με πάθος για ζωή, ένα πάθος που ίσως προκύπτει ως αντίδοτο στην καθημερινή μάχη απέναντι στο θάνατο. «Αυτό το επάγγελμα για να το κάνεις πρέπει να είσαι απόλυτα συνειδητοποιημένος δεν μπορείς να το κάνεις ούτε για πολλά λεφτά, ούτε για λίγα που πληρωνόμαστε. Πρέπει να είσαι απόλυτα συνειδητοποιημένος για το τι θα ακολουθήσει», ανέφερε.
Ο ίδιος είναι δάσκαλος χορού ΑμεΑ. Η σύνδεσή του με τους ανθρώπους αυτούς τον κάνει να νιώθει, όπως δήλωσε, ξεχωριστός. «Δεν αισθάνομαι ότι προσφέρω κάτι. Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι υποτίθεται φυσιολογικοί άνθρωποι συναισθηματικά είμαστε ανάπηροι. Πηγαίνοντας κοντά σε αυτά τα παιδιά συνειδητοποιείς πόση αγάπη, προσφορά, πόση χαρά παίρνεις», σημειώνει.
Η ανάγκη του να προσφέρει προέκυψε όπως τόνισε όταν έκανε την πρακτική του άσκηση. «Όταν ήμουν νοσηλευτής είχα επισκεφθεί ένα νοσοκομείο που εκεί βρίσκονταν παραμελημένα, σχεδόν εγκαταλελειμμένα παιδιά, Η εικόνα με σόκαρε», ανέφερε.
Αντισυμβατικός ο ίδιος, δήλωσε πως νιώθει όμορφα κοντά σε ξεχωριστούς ανθρώπους. «Η διαφορετικότητα δεν είναι μια, είμαι εκεί να μαζεύω το διαφορετικό, θέλω οτιδήποτε διαφορετικό να το προστατεύω και να το αγκαλιάζω», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την πανδημία ο ίδιος τόνισε πως «πρέπει να ακούσουμε τους ειδικούς όπως τους ακούγαμε όλα αυτά τα χρόνια που κάναμε τα εμβόλιά μας , που ρωτούσαμε τον γιατρό γιατί έχουμε πυρετό, τι να κάνουμε αν έχουμε μια κακή ακτινογραφία»
«Δυστυχώς οι Έλληνες έχουμε ένα κακό δεν πιστεύουμε τίποτα μέχρι να μπει μέσα στο σπίτι μας» συνέχισε και δήλωσε πως και ο ίδιος έχει βιώσει απώλεια κοντινού του προσώπου από τον κορωνοϊό.
Τέλος μίλησε και για την καθημερινότητά του στην ΜΕΘ. «Τα πράγμα τα είναι δύσκολα, είμαστε μια non covid μονάδα. Είναι δύσκολα γιατί έχουμε ξεχάσει ότι εκτός από την covid οι άνθρωποι συνεχίζουν και έχουν τροχαία, συνεχίζουν να παθαίνουν εμφράγματα..»
«Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό και δεν πληρώνεται τίποτα παραπάνω όταν ο ασθενής σου είναι διασωληνωμένος και με ήθος, αξιοπρέπεια και με νοσηλευτικά πρωτόκολλα, να τον φροντίζεις και φτάνει η στιγμή να τον ξυπνάς και ανοίξει τα μάτια του και να του πεις με ακούς και σου γνέφει απλά με το κεφάλι», ανέφερε εμφανώς φορτισμένος και μετά από 18 χρόνια εργασίας σε νοσηλευτικά ιδρύματα.