Ανακοίνωση εξέδωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή την έγκριση 1.100.000 ευρώ, προς την άμεση αντιμετώπιση συνέπειων που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Τα χρήματα χορηγούνται τόσο στο δήμο Μινώα Πεδιάδας όσο και στον δήμο Αρχανών – Αστερουσίων. 

Πιο συγκεκριμένα:

«Με μεγάλη ικανοποίηση, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας με το Υπουργείο Εσωτερικών και της διαρκούς στήριξης των πληγέντων, ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση των Δήμων Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών – Αστερουσίων του νομού. Ηρακλείου με συνολικό ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου εκατό χιλιάδων ευρώ (1.100.000,00 €), για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Ειδικότερα, χορηγούνται :

  1. 800.000,00 € στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας
  2. 300.000,00 € στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων.

Η έναρξη της νέας χρονιάς έρχεται με τη χρηματοδότηση των Δήμων που δοκιμάστηκαν σκληρά από τον εγκέλαδο και την ένταξη έργων συντήρησης και αποκατάστασης. Ευχαριστώ θερμά το Υπουργείο Εσωτερικών για την άψογη συνεργασία.

Η ανακούφιση των κατοίκων των περιοχών που δοκιμάστηκαν από τον καταστροφικό σεισμό του περασμένου φθινοπώρου, είναι διαρκές μας μέλημα και αφορά σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας».

Δείτε εδώ την απόφαση.