Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
15.9 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Aρναουτάκης: «Χτυπημένη από τη Θεομηνία η Κρήτη»

Πρέπει να διαβάσετε

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα πέντε θύματα της Θεομηνίας που έπληξε την Κρήτη πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε χθες Δευτέρα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης έτους 2018 .

Την πρόταση έκανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην καταστροφική θεομηνία που έπληξε το νησί ενώ για το θέμα της απόδοσης ευθυνών όσον αφορά την περίπτωση των πνιγμών στον «Γεροπόταμο» του Δήμου Φαιστού, η Περιφέρεια Κρήτης όπως επεσήμανε, είχε εγκρίνει για τη δημιουργία υποδομής δύο χρηματοδοτήσεις προς τον Δήμο Φαιστού η μία το 2017 και η άλλη το 2018 συνολικού ύψους 660.000 ευρώ .

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης παράλληλα, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στην πρόσφατη Θεομηνία ενώ πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη στην απόδοση ευθυνών όπου πραγματικά αυτές ανήκουν.

Ο κ. Αρναουτάκης έκανε λόγο για μια πρωτόγνωρη Θεομηνία επισημαίνοντας ότι ο Καθηγητής γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, κ. Ευθύμιος Λέκκας , την παρομοιάζει με αυτή που έπληξε την Ινδονησία.

«Η σημερινή συνεδρίαση για τον απολογισμό του 2018, βρίσκει την Κρήτη χτυπημένη από μια πρωτοφανή κακοκαιρία. Ήταν τέτοια η ένταση των καιρικών φαινομένων, που ακόμα και οι επιστήμονες, αλλά και οι τεχνοκράτες που ασχολούνται με τα θέματα αυτά, δηλώνουν έκπληκτοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Παράλληλα επεσήμανε πως οι συνέπειες που άφησε πίσω της η κατακλυσμιαία βροχή, που έσπασε πανευρωπαϊκό ρεκόρ, είναι μεγάλες. Υποδομές στο οδικό δίκτυο, σε δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, σε κατοικίες, σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Ανέφερε ακόμα πως «από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Κρήτης σε άμεσο συντονισμό με τα αρμόδια Υπουργεία, τα Σώματα Ασφαλείας, τους Δήμους, τα Συντονιστικά της Πολιτικής Προστασίας, πράξαμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή αλλά και για να περιορίσουμε και να αποκαταστήσουμε όσο πιο άμεσα τα προβλήματα».

Tέλος στην παρέμβασή του και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης αναφερόμενος στο θέμα της πρόσφατης Θεομηνίας και στο τραγικό γεγονός στον «Γεροπόταμο» σημείωσε «ότι δεν ανήκουν ευθύνες στην Περιφέρεια αλλά στους τοπικούς παράγοντες που είχαν την ευθύνη για την αποκατάσταση του σημείου».

??????

Στ. Αρναουτάκης: Στα 200 εκ. ευρώ μπορεί να ανέλθουν οι ζημιές σε Χανιά και Ρέθυμνο από την πρόσφατη θεομηνία-Θα δρομολογηθεί αίτημα για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε, ότι, οι εκτιμώμενες καταστροφές από την πρωτόγνωρη θεομηνία μπορεί να φτάσουν τα 200 εκ. ευρώ, ενώ ανακοίνωσε ότι ξεκινούν οι διαδικασίες δρομολόγησης αιτήματος χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Περιφερειάρχης στο θέμα των άμεσων ενεργειών ανέφερε, ότι, έχουν έλθει στη Περιφέρεια 12 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση των πρώτων άμεσων αναγκών στις καταστροφές στην ΠΕ Χανίων και αναμένονται 5 εκ. ευρώ για το Ρέθυμνο.

Επίσης αναφέρθηκε στην έγκριση των 15 εκ. ευρώ για παρεμβάσεις στον ΒΟΑΚ από το Υπουργείο Εσωτερικών όσον αφορά τις κατολισθήσεις, στις μελέτες του ΟΑΚ αλλά και στην άμεση κινητοποίηση της Περιφέρειας, και την συνεργασία Υπουργείων, Δήμων, Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, Εθελοντών κ.α. τους οποίους και ευχαρίστησε.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης ανέφερε: «Είχαμε σοβαρά προβλήματα ειδικά στα Χανιά, στο Ρέθυμνο οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες ήδη γίνεται καταγραφή από πλευράς και των υπηρεσιών των δικών μας αλλά και από 11 μηχανικούς που έχουν έρθει από το Υπουργείο Υποδομών τα πρώτα χρήματα τα 12 εκατομμύρια για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων έχουν έρθει, και αναμένουμε και τα 5 εκατομμύρια για την Περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου.

Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι μετά την καταγραφή, εμείς θα είμαστε πανέτοιμοι να υποβάλουμε ολοκληρωμένο φάκελο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Υπουργείου Οικονομίας για το ταμείο φυσικών καταστροφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτως ώστε να δοθεί και ένα ποσό για τις ζημιές. Επίσης ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης εγκρίνει χρηματοδότηση 15 εκ. ευρώ για τον Βόρειο Οδικό Άξονα για τις κατολισθήσεις με τη διαδικασία του άρθρου 32 του 4412 του νόμου να προχωρήσουν άμεσα οι αποκαταστάσεις των καταπτώσεων ούτως ώστε μέσα στο επόμενο τρίμηνο το αργότερο και πριν την τουριστική περίοδο να είναι τα πιο σοβαρά έργα έτοιμα.

Επίσης εμείς κάνουμε τη μελέτη στη γέφυρα του Πλατανιά ως Περιφέρεια Κρήτης θεωρούμε ότι, μέχρι 15-20 του μήνα θα είναι έτοιμη η μελέτη και αμέσως θα δώσουμε σε ανάδοχο για να κατασκευάσει το έργο και να μην υπάρχουν τα προβλήματα και η ανησυχία και των κατοίκων αλλά και του τουριστικού κλάδου γιατί είναι μία περιοχή με πάρα πολλά ξενοδοχεία που πρέπει να έχουμε την καλύτερη πρόσβαση» και πρόσθεσε:

«Όπως μας ενημέρωσε ο Υπουργός την ερχόμενη εβδομάδα το αργότερο θα έρθει στην Κρήτη για να δείξει την τελική χάραξη του Βόρειου Οδικού Άξονα από τα Χανιά μέχρι τη Χερσόνησο και πάνω σε αυτή τη μελέτη που αυτή ήταν και δική μας πρόταση εξαρχής, και όχι ο κάθε εργολάβος να καταθέσει τη δική του πρόταση, αυτή ήταν η πρότασή μας να δώσουν την προσφορά πάνω σε μία λύση και όχι διαφορετική να καταθέτει ο καθένας.

Περιμένουμε λοιπόν για την ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο και από ότι έχω ενημερωθεί ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα να είναι ο ίδιος Υπουργός εδώ να την παρουσιάσει».

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε επίσης ότι, «μια σειρά έργων σε όλους τους Δήμους που συνεργαζόμαστε, ειδικά για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών στους Δήμους Πλατανιά, Κισσάμου, Μυλοποτάμου, να δούμε πώς θα βρούμε χρηματοδοτήσεις ούτως ώστε να ξεκινήσουν και οι δήμοι άμεσα να δίνουν τα έργα τα οποία χρειάζεται η κάθε περιοχή.

Ήδη εμείς από δικούς μας πόρους έχουμε χρηματοδοτήσει το δήμο Πλατανιά και το δήμο Αποκόρωνα με 1 εκατομμύριο περίπου ευρώ, για να μπορούν να γίνουν οι άμεσες παρεμβάσεις.

Επίσης με 2 εκατομμύρια την Περιφερειακή ενότητα Χανίων εκτός των 12 εκατομμύριων τα οποία υπάρχουν για να μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα παρεμβάσεις και την ερχόμενη εβδομάδα θα έχω μία ολοκληρωμένη πρόταση από πλευράς των μηχανικών για να έχουμε τα έργα που πρέπει άμεσα όπου χρειάζεται να γίνουν οι μελέτες ή να γίνουν νέες μελέτες.

Συνολικά αυτό που βλέπουμε εμείς, οι υπηρεσίες μας, είναι ότι, οι ζημιές θα ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια και μπορεί να ανέλθουν στα 200 εκ. ευρώ. Γίνεται καταγραφή και από τους ίδιους τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών που θέλω να τους ευχαριστήσω όπως θέλω να ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον Υπουργό τους Αξιωματικούς μας, τους στρατευμένους μας, τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων όπως επίσης την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία τις εθελοντικές μας οργανώσεις», και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να πούμε ότι κλείνουμε όλα τα έργα τα οποία είναι εν εξελίξει και έχουν πληρωθεί όλοι οι ανάδοχοι χωρίς να οφείλουμε κανένα ευρώ σε κανένα. Ξεκινάμε τη νέα χρονιά με αρκετά έργα τα οποία δυστυχώς δεν είχαν δημοπρατηθεί το 2017 λόγω του νόμου 4412 που άλλαξε 250 φορές.

Ωστόσο πάρα πολύ σημαντικά έργα στην οδική ασφάλεια έρχονται να ξεκινήσουν άμεσα όπως είναι τα 35 εκατομμύρια για το επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης ο κόμβος στους Κουνάβους, του Αρκαλοχωρίου, ο Αγιοβασιλιώτικος δρόμος, στα Τοπόλια επίσης άλλος ένας δρόμος προς Σητεία κ.α.

Θεωρώ ότι όλα αυτά τα έργα μαζί με τους βιολογικούς που γίνονται συν τις εγκρίσεις που έχουνε γίνει με την ολοκλήρωση των μελετών από πλευράς της Περιφέρειας μαζί με τον ΕΣΔΑΚ και τον ΦΟΣΔΑ Πεδιάδος για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η επόμενη τριετία θα βρει την Κρήτη με ένα περιβαλλοντικό «αποτύπωμα» όπου θα είναι ζηλευτό για πάρα πολλές περιοχές όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης. Γιατί θα έχουν επιλυθεί τα θέματα της διαχείρισης και των στερεών και των υγρών αποβλήτων».

Ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Περιφερειάρχης στις δηλώσεις του ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «γιατί από την πρώτη μέρα επικοινώνησε μαζί μας να δηλώσει τη συμπαράστασή και όπου χρειάζεται να βοηθήσει. Επίσης πρέπει να πω ότι όλα αυτά που ανέφερα μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες έχουν γίνει, άρα οφείλονται ευχαριστίες και στα αρμόδια Υπουργεία Υποδομών Ανάπτυξης, Άμυνας, Εσωτερικών, που έχει δώσει χρηματοδοτήσεις στους δήμους άμεσα για να γίνουν τα πρώτα έργα, ειδικά των αποκαταστάσεων».

Σε αναπτυξιακή τροχιά η Περιφέρεια Κρήτης-Απολογισμός πεπραγμένων 2018- Η Κρήτη πέτυχε πολλά

«Η Κρήτη πέτυχε πολλά. Μαζί αντιμετωπίσαμε μεγάλες προκλήσεις. Συμβάλαμε καθοριστικά στη μετάβαση σε μια αναπτυξιακή τροχιά, ικανή να προσεγγίσει επενδύσεις στο νησί, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά τον απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε.

Ο κ. Αρναουτάκης υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας, στοιχείο που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής που ασκείται στην Περιφέρεια Κρήτης. «Το αποτέλεσμα που παράγεται στηρίζεται στην αντίληψη πως η αλλαγή και πρόοδος είναι σχεδόν αδύνατη, χωρίς την συνεργασία των πολλών», υπογράμμισε.

Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Κρήτης, τη χρονιά που πέρασε, αξιοποίησε τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία, προσελκύοντας και νέες πηγές χρηματοδότησης.

«Με στρατηγικά και επιχειρησιακά σχέδια καταρτισμένα συλλογικά και συμμετοχικά, σε συνέργεια με τους τοπικούς φορείς και κυρίως με όραμα για μια Περιφέρεια έτοιμη να πορευτεί στο μέλλον με αξιώσεις και προοπτικές, είμαστε βέβαιοι ότι έχουν τεθεί στέρεες βάσεις για τα επόμενα χρόνια», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές που εφαρμόστηλσν και στηρίχθηκαν σε ένα σύμπλεγμα δραστηριοτήτων με τέσσερις πόλους: την έρευνα και καινοτομία, τον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό και τον τουρισμό και το περιβάλλον. Η διασύνδεση αυτών των τεσσάρων πόλων είναι αυτή που θα δώσει δυναμισμό και βιωσιμότητα στην αναπτυξιακή διαδικασία.

Στον τομέα του Περιβάλλοντος μέσα από στοχευμένες δράσεις και εμπροσθοβαρείς πολιτικές, δώσαμε έμφαση στην περιβαλλοντική προστασία. Σχεδιάσαμε, προωθήσαμε και εφαρμόσαμε μια νέα αντίληψη στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στην κυκλική οικονομία.

Στον τομέα της Ενέργειας σε στενή συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, τα Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τους ∆ήμους και όλους τους παραγωγικούς φορείς της Κρήτης, συντονιζόμαστε, προκειμένου να οδηγήσουμε το νησί στην πρώτη θέση των ενεργειακών εξελίξεων, διεκδικώντας τη θέση που μπορούμε και πρέπει να έχουμε στον περιφερειακό και παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

Για το λόγο αυτό βρισκόμαστε σε εγρήγορση και θέτουμε την ενεργειακή πολιτική ως αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής στρατηγικής μας. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τη σφραγίδα μας στο ενεργειακό μέλλον της ευρύτερης περιοχής. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε, δομώντας ενεργειακές κοινότητες με όλους τους φορείς και την τοπική κοινωνία της Κρήτης.

Για την ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου της Περιφέρειας δώσαμε έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία, προωθήσαμε τις τεχνολογίες της πληροφορίας και των επικοινωνιών, ενισχύσαμε την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συμβάλλαμε στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του νησιού.

Επιδιώξαμε παράλληλα την άμεση θεσμική ολοκλήρωση του ρόλου των Περιφερειών στον αναπτυξιακό προγραμματισμό και τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις.

∆ιεκδικήσαμε την δημιουργία των κατάλληλων δομών που θα υπηρετούν την αναπτυξιακή στρατηγική, με βασικό στόχο την εξαφάνιση των γραφειοκρατικών στρεβλώσεων και την πλήρη διαφάνεια.

Αναλάβαμε πρωτοβουλίες σε επίπεδο ενίσχυσης της παραγωγικής μας βάσης προς τον πρωτογενή τομέα, αλλά και προς δράσεις που προάγουν την εξωστρέφεια και την δημιουργική καινοτομία, δράσεις που ενσωματώθηκαν σε τοπικές ολοκληρωμένες προτάσεις.

Ο πολιτισμός βρέθηκε, επίσης, στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας, καθώς κατέχει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ελκυστικότητας των τόπων και στην ενίσχυση της μοναδικότητας μιας συγκεκριμένης τοποθεσίας. Ο πολιτισμός και η δημιουργικότητα μπορούν να γίνουν σημαντικές κινητήριες δυνάμεις και παράγοντες της καινοτομίας, καθώς και σημαντικός πόρος για την επιχειρηματικότητα. Την ίδια στιγμή μέσα από το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής, τη συμμετοχή μας σε διεθνείς εκθέσεις, την αναβάθμιση των υποδομών συνεργαστήκαμε με τους φορείς του τουρισμού για την ενίσχυση του κλάδου.

Συνεχίσαμε να αντιμετωπίζουμε τον τουρισμό ως μια δραστηριότητα που επηρεάζει άμεσα όλους εκείνους τους βασικούς κοινωνικό-οικονομικούς άξονες που συνθέτουν και διαμορφώνουν τη βάση της περιφερειακής ανάπτυξης και αποτελεί μια από τις πιο βασικές «πηγές» και «δυνάμεις» ανάπτυξης.

Η σύγχρονη ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της Κρήτης αποτέλεσε το μεγάλο «συγκριτικό πλεονέκτημα» που συνέβαλε και συνεχίζει να συμβάλει άμεσα στη περιφερειακή αναπτυξιακή διαδικασία.

Στον αναπτυξιακό καμβά της Κρήτης προσθέσαμε και τον αθλητισμό. Ο παγκόσμιος αθλητικός χάρτης περιλαμβάνει πλέον το νησί μας, ως έναν από τους κορυφαίους αθλητικούς προορισμούς. Αντιμετωπίσαμε τον αθλητισμό ως ένα ακόμα πυλώνα που προσδίδει δυναμισμό στην οικονομική δραστηριότητα του τόπου.

Για την Περιφέρεια Κρήτης η κοινωνική πολιτική βρίσκεται στην κορυφή του στρατηγικού μας σχεδιασμού, καθώς γνωρίζουμε καλά πως οι οικονομίες αποτελούνται αλλά και ξαναχτίζονται από τους ανθρώπους τους. Το πρόγραμμά μας για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στηρίζεται σε τέσσερις βασικούς άξονες: στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την ένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.

Στην προώθηση της συνεργασίας με τους ∆ήμους, την Εκκλησία και τις εθελοντικές ομάδες για τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης. Στην ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας με άλλες Περιφέρειες της χώρας και της Ε.Ε. με στόχο την ενσωμάτωση καλών πρακτικών στη διαχείριση φαινομένων όπως η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Και βέβαια στην ενίσχυση και στήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο ιδρύσαμε και το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης.

Στον τομέα της Υγείας μέσα από ένα μεγάλο πρόγραμμα τεχνικών έργων αναβαθμίσαμε τις κτηριακές υποδομές υγειονομικών μονάδων. Χρηματοδοτήσαμε τα νοσοκομεία της Κρήτης για την αγορά νέων υπερσύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων.

Παράλληλα, συνεχίσαμε και διευρύναμε από το ένα άκρο της Κρήτης στο άλλο την παρέμβαση της Μονάδας του Κινητού Μαστογράφου και της Οδοντιατρικής Μονάδας, καταγράφοντας μια οριζόντια πολιτική πρόληψης σε χιλιάδες συμπολίτες μας.

Στον τομέα της Παιδείας, της Έρευνας και της Καινοτομίας στηρίξαμε καθοριστικά τις προσπάθειες των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Κρήτης. ∆ώσαμε έμφαση στη σχολική στέγη, συμμετείχαμε στη διοργάνωση μεγάλων μαθητικών δράσεων, εφαρμόσαμε τον περιφερειακό μηχανισμό παρακολούθησης εργασίας και προπάντων μέσα και από τη Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης θέσαμε τα θεμέλια για τη μετατροπή της Κρήτης σε πρότυπο ερευνητικό πεδίο, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Φίλες και φίλοι,

Το ζήτημα των υποδομών παραμένει στην κορυφή του σχεδιασμού μας. Ο Βόρειος Οδικός Άξονας, οι κάθετοι οδικοί άξονες, το επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης, αποτελούν τη μεγάλη πρόκληση για όλους μας.

Η Περιφέρεια Κρήτης μέσα από το έργο της οδικής ασφάλειας, μέσα από παρεμβάσεις σε εκατοντάδες σημεία του νησιού, ενέτεινε την αμείωτη προσπάθεια για τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης.

Tην ίδια στιγμή αναμένονται σημαντικές εξελίξεις για το Βόρειο Οδικό Άξονα, ένα έργο που απασχολεί, όλους τους Κρητικούς. Παράλληλα, η κύρωση της σύμβασης και η τελική υπογραφή για την κατασκευή του νέου ∆ιεθνούς Αεροδρομίου, σε συνάρτηση με τις παρεμβάσεις στα αεροδρόμια του νησιού αναβαθμίζουν συνολικά το νησί ως κέντρο αεροπορικών μεταφορών στη νοτιανατολική Ευρώπη.

Κλείνοντας και αφού ευχαριστήσω θερμά όλο το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας, τους συναδέλφους Περιφερειακούς Συμβούλους, να επισημάνω ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να αποτελεί το σταθερό σημείο, πάνω στο οποίο το εμείς υπερτερεί του εγώ. Ένα πεδίο, μια θερμοκοιτίδα ανάπτυξης, που αξίζει να προσπαθήσουμε, να δούμε το μέλλον, να δουλέψουμε κοιτώντας ψηλότερα. Να προχωρήσουμε μπροστά με αταλάντευτη πίστη στις δυνατότητες του τόπου μας, με σταθερή πυξίδα το σχέδιό μας, με εντιμότητα και με ειλικρίνεια.

Στο τέλος τις διαδρομής, όταν τα λόγια θα έχουν μετρηθεί με τις πράξεις, να είμαστε βέβαιοι ότι πράξαμε το σωστό.

Γιατί αυτός ο τόπος μπορεί να είναι «μικρός αλλά είναι μέγας».

Αξίζει επομένως να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί. Όλοι μαζί και μόνο μαζί, γιατί αυτό μας προστάζει η κάθε σελίδα της ιστορίας της Κρήτης».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα