Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
19.7 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Αρναουτάκης σε Παναγιωτόπουλο: «Υπουργέ, πρέπει να έρθεις επιτέλους στην Κρήτη» – Η δέσμευση Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό και η πρόταση για δύο δομές σε ανενεργά στρατόπεδα

Πρέπει να διαβάσετε

«Υπουργέ πρέπει να έρθεις επιτέλους στην Κρήτη!». Με αυτή τη φράση, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατέδειξε την ανάγκη στον Νίκο Παναγιωτόπουλο να κατέβει άμεσα στο νησί, επίσκεψη που αναβάλει το τελευταίο εξάμηνο, ενώ οι μεταναστευτικές ροές μαίνονται αυξανόμενες.

Οι περισσότεροι από τους 300 μετανάστες που μέσα σε λίγες ώρες έφτασαν στη Γαύδο σήμερα Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, φαίνεται πως ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για τους αυτοδιοικητικούς, που τον τελευταίο χρόνο δίνουν «μάχη» χωρίς τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις και τα μέσα, για τη διαχείριση της προσωρινής φιλοξενίας των μεταναστών σε χώρους που σε καμία περίπτωση δεν προορίζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Με παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Σταύρος Αρναουτάκης παρουσίασε την πρότασή του για δημιουργία δύο δομών προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών σε ανενεργά στρατόπεδα της Κρήτης, με ευρωπαϊκούς πόρους, που όπως είπε ήδη υπάρχουν. Ενώ πρόσθεσε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δεσμεύτηκε πως θα δημιουργηθούν αυτά τα δύο κέντρα για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών στην Κρήτη.

«Σε στρατόπεδα ανενεργά, για τα οποία υπάρχουν ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, μπορούν να δημιουργηθούν δύο μικρές δομές φιλοξενίας έως 300 ατόμων, σε δύο σημεία στην Κρήτη. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα θέσει το θέμα, δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσουν και θα γίνουν αυτά τα δύο κέντρα. Την προηγούμενη εβδομάδα που μιλήσαμε με τον κ. Παναγιωτόπουλο, μου υποσχέθηκε ότι θα έρθει για να έχουμε οριστικοποίηση των δύο χώρων. Από τη στιγμή που υπάρχουν δύο ανενεργές, στρατιωτικές βάσεις να μπορούν να πάνε εκεί. Περιμένουμε τον Υπουργό για την οριστική λύση, από τη στιγμή που με ευρωπαϊκούς πόρους μπορούν να λυθούν τα δύο θέματα. Εμείς πρέπει να δείξουμε ανθρώπινο πρόσωπο όταν έρχονται αυτοί οι άνθρωποι», ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης μάλιστα, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την καθυστέρηση της επίσκεψης Παναγιωτόπουλου στην Κρήτη.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα