Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
22.3 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Αρνάκι στη λαδόκολλα από τον Chef Χρήστο Λάπα

Πρέπει να διαβάσετε

Λόγω των συνθηκών δεν θα μπορέσουμε το φετινό Πάσχα να απολαύσουμε το καθιερωμένο σουβλιστό αρνί όπως κάθε χρόνο, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να μαγειρέψουμε το ίδιο νόστιμα στον φούρνο μας ένα μπούτι αρνίσιο στην λαδόκολλα.

Ο Chef Χρήστος Λάπας μοιράζεται μαζί μας μια συνταγή για το πασχαλινό τραπέζι.

Υλικά για 4 άτομα

1 αρνίσιο μπούτι
1 σκόρδο κομμένο στην μέση
70 ml ελαιόλαδο
Μερικά κλαδάκια δενδρολίβανο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
1 κουτ. σούπας αλάτι
Χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το λάδι το χυμό από τα λεμόνια και το αλάτι να ομογενοποιηθούν.

Αλείφουμε το μπούτι με το χέρι μας να απλωθεί καλά το αλατισμένο λαδολέμονο και βάζουμε το δενδρολίβανο σε διάφορα σημεία στο κρέας μας και τοποθετούμε σε 2 άκρα το σκόρδο.

Τυλίγουμε με λαδόκολλα πρώτα και μετά με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 2 ώρες στους 180 βαθμούς Κελσίου και μετά ξεσκεπάζουμε το κρέας μας ανοίγοντας το πάνω μέρος της λαδόκολλας και αφήνουμε για μισή ώρα ακόμα να ροδίσει το αρνί μας.

Καλή ανάσταση σε όλο τον κόσμο.
Χρόνια πολλά

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα