Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου επισκέφθηκε ο γνωστός σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας Μανούσος Μανουσάκης.
Ο κ. Μανουσάκης βρίσκεται στο Ηράκλειο, καθώς το βράδυ του Σαββάτου θα βραβευθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αβδού και τον Δήμο Χερσονήσου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών στα “Ξανθουδίδεια 2023”:
“Ο Πολιτιστικός Σύλλογος με τον Δήμο Χερσονήσου τιμούν τον Μανούσο Μανουσάκη στην Ιστορική Βραδιά που αφιερώνεται το Σάββατο 12/8/2023, 9.00μμ.
Θα μιλήσουν ο ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης (παπά Μιχάλης, Σασμός) με θέμα, «Η ζωή και το έργο του Μανούσου Μανουσάκη» και o ιστορικός Κώστας Φυσαράκης με θέμα, «Οι οικογένειες, Ξανθουδίδη, Μανουσάκη, Νταφώτη και οι πολιτικές τους θέσεις».
Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή για τη ζωή και το έργο του σκηνοθέτη καθώς και η προσφορά αυτού και των παραπάνω οικογενειών στον τόπο μας με σύντομες προβολές των Μανόλη Μπορμπουδάκη και Κώστα Φυσαράκη.
Μετά τις εισηγήσεις θ’ ακολουθήσει η βράβευση του τιμώμενου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Δήμο Χερσονήσου.
Παίρνει μέρος η Χορωδία Γυναικών του Αβδού υπό την διεύθυνση του Κωστή Βελιγραντάκη. Θα συνοδεύσουν οι μουσικοί: Κωστής Βελιγραντάκης, Γιάννης Γραμματικάκης και Κατερίνα Μακράκη.
Συμμετέχουν ως μέλη της Χορωδίας : Αντωνια Καγιαμπάκη, Μαρία Καγιαμπάκη, Βαγγελιώ Κόκκινου, Χρυσούλα Παπαγιαννάκη, Ελένη Παπαγιαννάκη, Έλσα Λεμπιδάκη, Λέλα Φραγκάκη, Βάσω Ραυτοπούλου, Φανή Γιαλυτάκη, Όλγα Δερμιτζάκη, Πόπη Χανιωτάκη, Ειρήνη Χανιωτάκη, Νίκος Καλογεράκης, Νίτσα Φυσαράκη, Δήμητρα Κολυβάκη, Νικολίνα Γιαμαλή, Δεσποινα Αποστολοπούλου, Ελεωνόρα Ταιγανίδη, Ελένη Τριανταφυλλίδη, Βαγγελίτσα Γουριώτη, Πόπη Τζενάκη, Αρετή Τζενάκη, Μαρία Τζενάκη, Ιωάννα Μακάκη, Μαρία Μανουσάκη, Αλέκα Μανουσάκη
Μετά την Χορωδία η βραδιά θα κλείσει με σύντομο χορευτικό πρόγραμμα από τον κρητικό παραδοσιακό “Λαογραφικό Όμιλο, Λάζαρος & Μανόλης Χνάρης”
Θ’ ακολουθήσει κέρασμα του κοινού με μπουφέ!
Αύλειος χώρος Παναγίας-Σχολαρχείου, έναρξη ώρα 21:00″.
Η σύνδεση των κατοίκων του Αβδού με τον σπουδαίο σκηνοθέτη είναι μεγάλη. Μάλιστα, το 1999, έγιναν στο χωριό κάποια από τα γυρίσματα του δημοφιλούς σίριαλ “Σύνορα Αγάπης” με τον Απόστολο Γκλέτσο, την Αλεξάνδρα Παυλίδου και τον Γιάννη Βόγλη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.