Πέμπτη, 19 Ιουνίου, 2025
21 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Απόβαση δημάρχων και φορέων στην Βουλή για τον ΒΟΑΚ

Πρέπει να διαβάσετε

Εντυπωσιακή θα είναι η εκπροσώπηση της Κρήτης στην συζήτηση της Τετάρτης 28 Μαΐου στην Βουλή για την κύρωση της σύμβασης του ΒΟΑΚ, στο τμήμα Ηράκλειο – Χανιά.

Συγκεκριμένα στη συζήτηση που θα γίνει στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής έχουν υποβάλει πρόταση για να μιλήσουν και έχουν κληθεί 23 δήμαρχοι, ή εκπρόσωποι δήμων και φορέων.

Η λίστα περιλαμβάνει τους εξής: ΤΕΕ/ΤΑΚ, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, τμήμα ανατολικής Κρήτης και τμήμα δυτικής Κρήτης, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, τους Δήμους Ηρακλείου, Χανίων, Αποκορώνου, Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου, Μαλεβιζίου, Κισάμου, Πλατανιά, Χερσονήσου, Αγίου Νικολάου, Σητείας, Ιεράπετρας, την Περιφέρεια Κρήτης, τους Συλλόγους Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Τουριστικών Πούλμαν Κρήτης, το ΚΤΕΛ Κρήτης, την Ένωση Ξενοδόχων Κρήτης, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων.

Αρκετοί από τους παραπάνω δεν θα παρευρεθούν αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα τοποθετηθούν μέσω τηλεδιάσκεψης. Σίγουρα θα παρευρεθούν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. 

Σε κάθε περίπτωση, σε επίπεδο εκπροσώπησης μιλάμε για απόβαση της Κρήτης στο κοινοβούλιο, πράγμα λογικά βεβαίως καθότι ο ΒΟΑΚ αποτελεί το πιο σημαντικό και μεγάλο έργο που πρόκειται να γίνει στο Νησί εδώ και δεκαετίες.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα