Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
20.8 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Αποκάλυψη-σοκ: «Όταν τρέξαμε στην Τζωρτζίνα, το οξύμετρο δεν λειτουργούσε» – Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες

Πρέπει να διαβάσετε

Απενεργοποιημένο ήταν το οξύμετρο της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με μαρτυρία γιατρού, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί όταν η 9χρονη εκδήλωσε το θανατηφόρο επεισόδιο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η δικογραφία και μετέδωσε το ΟΡΕΝ, η γιατρός και η νοσηλεύτρια που μπήκαν στο δωμάτιο για να σώσουν την 9χρονη παρατήρησαν ότι από το οξύμετρο δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος που προειδοποιούσε ότι πέφτουν οι σφίξεις και τα επίπεδα οξυγόνου του παιδιού.

Δεν λειτουργούσε το οξύμετρο της Τζωρτζίνας

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΟΡΕΝ και η Μήνα Καραμήτρου, όταν η Τζωρτζίνα εκδήλωσε το θανατηφόρο επεισόδιο, το οξύμετρο, το οποίο ήταν συνδεδεμένο με εκείνη ώστε οι γιατροί να μπορούν ακόμα και από απόσταση να παρακολουθούν τι συμβαίνει όταν πέφτει το οξυγόνο της, σύμφωνα με τα όσα καταθέτουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό και εμπεριέχονται μέσα στη δικογραφία, δεν χτύπησε.

Στη συνέχεια, η Μήνα Καραμήτρου διάβασε την αναφορά που γίνεται για το συγκεκριμένο θέμα στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας. «Κατά την είσοδό τους στον θάλαμο είδαν ότι το παιδί είχε στροφή κεφαλής στα αριστερά, περί στοματική κυάνωση και ήταν απνοϊκό με βραδυκαρδία ενώ τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο στο παιδί, δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος που ακούγεται σε περίπτωση που το οξυγόνο και οι σφίξεις πέσουν κάτω από το καθορισμένο όριο», σημειώνεται στο διαβιβαστικό.

Υπενθυμίζεται πως η Τζωρτζίνα είχε υποστεί ήδη πέντε περιστατικά κρίσεων μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες και οι γιατροί ήταν alert με αποτέλεσμα να παρακολουθούν το οξύμετρο της 9χρονης, το οποίο, σύμφωνα με γιατρούς και νοσηλευτές, όταν μπήκαν στο δωμάτιο, δεν χτυπούσε με τον χαρακτηριστικό ήχο.

Τι αναφέρει η δικογραφία για την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Επίσης, όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ, αναφορικά με την υπερασπιστική γραμμή της 33χρονης, μέσα στη δικογραφία υπάρχει απάντηση καθώς οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών φρόντισαν να κλείσουν οποιαδήποτε απορία ή δικαιολογία θα μπορούσε να προτάξει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Έτσι, βάσει καταθέσεων γιατρών και νοσηλευτών στη δικογραφία, ο τελευταίος γιατρός ή νοσηλευτής που μπήκε στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας ήταν μία ώρα πριν εκδηλώσει τη θανατηφόρο κρίση. Άλλωστε, σύμφωνα με τη δικογραφία, κεταμίνη δεν υπάρχει πουθενά μέσα στην παιδιατρική κλινική. «Μπορεί να υπάρχει είτε στη ΜΕΘ είτε στα χειρουργεία αλλά στην κλινική που υπάρχουν και νοσηλεύονται παιδιά, δεν υπάρχει κεταμίνη ούτε στα γραφεία γιατρών ούτε πουθενά εκτεθειμένα με αποτέλεσμα να μπερδευτούν και να χορηγηθούν σε άλλο ασθενή», αναφέρει η Μίνα Καραμήτρου στο ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα