Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, 2025
9.9 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Αποφασίζουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες στο Μπλόκο των Πεζών

Πρέπει να διαβάσετε

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν απόψε στο Μπλόκο των Πεζών οι αγροτοκτηνοτρόφοι της ΕΟΑΣΗ, μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με τον Υπουργό, Κ. Τσιάρα.

Στην ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου αναφέρει:

«Η αδιαλλαξία και η μεροληπτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στα προβλήματα επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά στην προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14/2 μεταξύ αντιπροσωπείας αγροτοκτηνοτρόφων από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων (ΠΕΜ) με κυβερνητικό κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομίας και Οικονομικών, Ενέργειας και Περιβάλλοντος .

Προβάλλοντας στον υπουργό τα αιτήματα μας που έχουμε διαμορφώσει μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες και που αφορούν την ίδια την επιβίωση μας και το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή , ο υπουργός Τσιάρας έσπευσε να επαναλάβει το χιλιοειπωμένο αφήγημα , πως δεν υπάρχουν «απεριόριστα δημοσιονομικά περιθώρια», ούτε «ανεξάντλητοι οικονομικοί πόροι», επιβεβαιώνοντας πως τα περιθώρια είναι στενά για τις ανάγκες των αγροτών αλλά πολύ …ευρύτερα γι’ αυτές των επιχειρηματικών ομίλων που τους έχουν «μπουκώσει» στο χρήμα.

Στο τέλος και κάτω από την πίεση που ασκούν στην κυβέρνηση η – εδώ και τρεις εβδομάδες – παρουσία των μπλόκων στο δρόμο του αγώνα , οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των αγροτικών συλλόγων που είναι συντονισμένοι με την ΠΕΜ , ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο , για επιμήκυνση της υπάρχουσας συμφωνίας για το αγροτικό ρεύμα , για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για καλλιέργειες που είχαν μειωμένη πάνω από 30% παραγωγή λόγω της κλιματικής κρίσης, καθώς και για μείωση του πλαφόν που ισχύει για τη χορήγηση των συνδεδεμένων ενισχύσεων.

Εμείς οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι της ΕΟΑΣΗ , παρά τις «θολές» υποσχέσεις της κυβέρνησης , παραμένουμε συντονισμένοι με τις αποφάσεις που θα παρθούν από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων μετά την συνάντηση με τον υπουργό Τσιάρα , θα πραγματοποιήσουμε στο μπλόκο Πεζών γενική συνέλευση σήμερα Σάββατο 15/2 στις 5μ.μ. για λήψη αποφάσεων , παίρνοντας κουράγιο και δύναμη από τις καθημερινές παρουσίες αλληλεγγύης του λαού της περιοχής αλλά και άλλων μαζικών φορέων όπως οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηρακλείου που βρέθηκαν χτες Παρασκευή στο μπλόκο , για να στηρίξουν τον σκληρό και δίκαιο αγώνα επιβίωσης μας , να δοθούν ουσιαστικές λύσεις από την κυβέρνηση στα προβλήματα που ξεκληρίζουν το φτωχοποιημένο αγροτοκτηνοτροφικό νοικοκυριό , διαρκές θύμα της αντιαγροτικής – αντιλαϊκής πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων , της ΕΕ των μονοπωλίων και της ΚΑΠ .

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε :

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

Μείωση του κόστους παραγωγής , επιδότηση των ζωοτροφών , ρεύμα στα 7 λεπτά , αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία .

Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

ΕΛΓΑ δημόσιο που θα αποζημιώνει το σύνολο της ζημιάς σε εισόδημα και υποδομές.

Αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών σε αγροτικό κεφάλαιο και παραγωγή

Υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Να παρθούν άμεσα προληπτικά μέτρα για την προστασία από φυσικές καταστροφές και ασθένειες.

Άμεση και πλήρη στελέχωση των Κ.Υ. και των Περιφερειακών Ιατρείων, με όλο το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα