Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, 2025
16 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Από αύριο η 24ωρη παρουσία αστυνομικών σε καταυλισμούς των Ρομά – Τι είπε από το Ηράκλειο ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης

Πρέπει να διαβάσετε

Από το Ηράκλειο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο 8/11 ξεκινά το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για τους καταυλισμούς Ρομά σε όλη την Ελλάδα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τη χαρτογράφηση των περιοχών που ζουν Ρομά και τη συγκρότηση ομάδων πρόληψης και διαμεσολάβησης.

Αναλυτικά, θα περιλαμβάνει 24ωρη παρουσία εντός των οικισμών, προληπτικούς ελέγχους σε πρόσωπα και οικίες, ελέγχους για παράνομη οπλοκατοχή και διαρκή ενημέρωση των κατοίκων

«Οι ομάδες αυτές επιχειρησιακά υπάγονται στο ελληνικό FBI. Η Αττική υπάγεται απευθείας στην υπηρεσία αυτή, στην υπόλοιπη χώρα θα συνεργάζονται με τις τοπικές υπηρεσίες για την εμπέδωσε της τάξης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Συνολικά οι περιοχές που θα αναπτυχθούν οι ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. είναι 25 με 152 σημεία δράσης και 473 αστυνομικούς που ξεκινούν από το Σάββατο σε όλη την Ελλάδα, ενώ ειδικά στην Αττική θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Επεσήμανε ακόμα ότι «οι 50 διαμεσολαβητές που θα προσλάβουμε θα αποτελέσουν τη γέφυρα διαλόγου με όλες τις ομάδες και τους οικισμούς ώστε η επιχείρηση να μην είναι μόνο αστυνομική αλλά να συμβάλει στην ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη».

«Δεν συμφωνώ με τον Γεωργιάδη»

Μετά τις ανακοινώσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου με φόντο το αιματοκύλισμα στα Βορίζια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε και σε ερωτήσεις. Κλήθηκε μάλιστα να σχολιάσει τα όσα υποστήριξε σχετικά με την οπλοκατοχή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. «Ο Άδωνις είναι αγαπημένος μου φίλος αλλά δεν συμμερίζομαι αυτές τις απόψεις». Να σημειωθεί ότι ο Γεωργιάδης τάχθηκε υπέρ του αμερικανικού μοντέλου σχετικά με την οπλοκατοχή.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα