Παρούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η δικηγόρος και συνήγορος πολλών θυμάτων του οίκου ευγηρίας στα Χανιά Μαρία Παπαδάκη, η οποία απηύθυνε τις ευχαριστίες των οικογενειών που οι συγγενείς τους ηλικιωμένοι, μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Γηροκομείο.
Όπως ανέφερε η κα. Παπαδάκη, υπήρξε άμεση ανταπόκριση από το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων για την «ανάγκη εξεύρεσης στέγης και προστασίας ηλικιωμένων, οι οποίοι φέρονται να θυματοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη δομή και ενδέχεται να θυματοποιηθούν περαιτέρω».
Πρόσθεσε δε, πως οι ευχαριστίες απευθύνονται διότι το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων κινητοποιήθηκε άμεσα και πρόσφερε στέγη «στη φερόμενη ως αρπαχθείσα στα μέσα Ιανουαρίου υπερήλικα που φιλοξενεί μέχρι και σήμερα. Ευχαριστώ διότι όπως τυχαία πληροφορήθηκα η διοίκηση του Δημοτικού Γηροκομείου προσέφερε 15 θέσεις για τη στέγαση περιθαλπόμενων που κατά την τρέχουσα περίοδο εξακολουθούν να φιλοξενούνται στην εν λόγω δομή. Ευχαριστούμε για την ευαισθητοποίηση και άμεση ανταπόκριση».
Σε συνέχεια της τοποθέτησης της, η κα. Παπαδάκη απηύθυνε ένα ερώτημα στον Ιωάννη Σημανδηράκη υπό την ιδιότητα του, ως προέδρου του Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων. «Αυτές οι 15 θέσεις στέγασης τροφίμων που αυτή την περίοδο εξακολουθούν να φιλοξενούνται στην εν λόγω δομή, για να αξιοποιηθούν είναι απαραίτητη η κινητοποίηση της εποπτεύουσας αρχής, δηλαδή της Αντιπεριφέρειας Χανίων ή θα μπορούσαν οι περιθαλπόμενοι ή οι συγγενείς τους, με δικές τους αιτήσεις να στεγαστούν στο Δημοτικό Γηροκομείο, αξιοποιώντας την πρόταση και την προσφορά;».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων Γιάννης Σημανδηράκης ξεκαθάρισε ότι «εμείς μπορούμε σαν Δημοτικό Γηροκομείο να εισάγουμε 15 άτομα τα οποία θα είναι κινητικά αυτοεξυπηρετούμενα, γιατί εμείς δεν έχουμε την περίθαλψη. Περιμένουμε αυτά, από την Περιφέρεια, δεν μπορούμε να επέμβουμε σαν Δημοτικό Γηροκομείο, η Περιφέρεια το κανόνισε οπότε περιμένουμε την Περιφέρεια».
Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης αναφέρθηκε στην υπόθεση της ιδιωτικής δομής λέγοντας πως πρόκειται για κάτι που «μας πρόσβαλε όλους και ευχόμαστε η Δικαιοσύνη με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο, να απαντήσει σε όλα αυτά τα οποία έχουν δημοσιοποιηθεί και τις αναγγελίες που έχουν γίνει στην έρευνα τη δικαστική. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε η διαθεσιμότητα, εξετάσαμε τα όρια των δυνατοτήτων του Δημοτικού Γηροκομείου, τα όρια και σε σχέση με τον χώρο που είναι διαθέσιμος τις κλίνες δηλαδή αλλά και σε σχέση με τον τρόπο των περιστατικών που λειτουργούν και προσπαθούμε να εφαρμόσουμε για να αλλάξουμε την κατεύθυνση που έχει το Δημοτικό Γηροκομείο».
Πρόσθεσε δε, πως οι προϋποθέσεις εισαγωγής των ηλικιωμένων στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, τα τελευταία δύο χρόνια «είναι οι άνθρωποι αυτοί, να είναι αυτοεξυπηρετούμενοι. Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να λειτουργούμε αυτή την δομή με ένα τρόπο, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ανθρώπων που φιλοξενούνται εκεί. Είμαι σίγουρος ότι αυτές οι κενές θέσεις και η διαθεσιμότητα του Δημοτικού Γηροκομείου θα μπορέσει να απαντήσει σε ένα μέρος των αναγκών που έχει προκύψει από τις εξελίξεις στην ιδιωτική δομή. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι όλοι προσπαθούμε, να κινηθούμε στην ίδια κατεύθυνση και να επουλώσουμε τις πληγές που άφησε στην κοινωνία μας, όλη αυτή η θλιβερή είδηση της ιδιωτικής δομής φροντίδας ηλικιωμένων».
Κλείνοντας την τοποθέτηση της, η κα. Παπαδάκη διευκρίνισε πως η διαθεσιμότητα των 15 θέσεων έπεσε τυχαία στην αντίληψη της. «Η κοινή γνώμη δεν γνωρίζει αυτή τη δυνατότητα, ούτε οι συγγενείς των τροφίμων. Κατά τη γνώμη μου δεν έχει γίνει σωστή διαχείριση εκ μέρους της Αντιπεριφέρειας Χανίων, ώστε αυτή η προσφορά να αξιοποιηθεί προς την κατεύθυνση που προτείνατε, δηλαδή να επουλώσουμε τα τραύματα. Επομένως, υπό αυτή την έννοια, οι ευχαριστίες σήμερα έχουν και το χαρακτήρα της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, αφού η ενημέρωση δεν έγινε από την Αντιπεριφέρεια Χανίων, ότι το Δημοτικό Γηροκομείο εκπληρώνοντας το ρόλο του προσφέρει 15 θέσεις σε περιθαλπόμενους».