Προβληματισμό προκαλούν τα περιστατικά εφήβων στην Κρήτη, που καταναλώνουν υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στο νοσοκομείο. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο ψυχίατρος Δολαψάκης Μανώλης, έγκειται τόσο στην ελλιπή πληροφόρηση αναφορικά με τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ σε μικρή ηλικία, όσο και στην «απενοχοποίηση» της ουσίας από την κοινωνία του νησιού.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας γονιός δε θα θορυβηθεί το ίδιο αν μάθει ότι το παιδί του κατανάλωσε αλκοόλ, σε σύγκριση με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. «Το αλκοόλ θεωρείται μέρος της διατροφικής μας αλυσίδας και του συγχωρούμε τα πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι το αλκοόλ θολώνει τη συνείδηση, με τα παραδείγματα που ακούει καθημερινά είναι δραματικά. «Υπάρχουν κοπέλες που έρχονται και σου λένε ότι θα πάνε κατά τις 8-9 για ένα χαλαρό ποτάκι και μετά θα συνεχίσουν για να πάνε να πιούν. Αυτό σημαίνει 5 με 6 ποτά επιπλέον. Πίνουν δηλαδή για να μεθύσουν», τόνισε.
Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε, οι παιδοψυχολογικές κλινικές στην Ευρώπη είναι γεμάτες με εφήβους που έχουν αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές.
«Το χειρότερο είναι να χρησιμοποιείς το αλκοόλ σαν φάρμακο. Εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Εκεί αρχίζει η εξάρτηση», εξήγησε ο κ. Δοψαλάκης, ενώ αναφερόμενος ειδικά στην Κρήτη συμπλήρωσε ότι έχουμε πρόβλημα με το αλκοόλ, επειδή δεν το έχουμε αναγνωρίσει σαν εχθρό μας.
«Η ρακί θα καταστρέψει τη ράτσα μας», κατέληξε.
Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα: