Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
18.8 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης αντιπλημμυρικά έργα στο Λασίθι

Πρέπει να διαβάσετε

του Σωτήρη Μεταξά

Εκτός της χρηματοδοτικής δεξαμενής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έμειναν μία σειρά από αντιπλημμυρικά έργα στο νομό Λασιθίου.

Η απόφαση ανάκλησης αφορά στο έργο με τίτλο “Κατασκευή συμπληρωματικών έργων ταμιευτήρα Μπραμιανού, αντιπλημμυρικών έργων Γρα Λυγιάς και φράγματος Μύρτου” για τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα «Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή» ΕΣΠΑ 2021-2027.

Συνολικά, απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης αντιπλημμυρικά έργα ύψους 156 εκατομμυρίων ευρώ σε όλη τη χώρα, κυρίως λόγω της αναδιάρθρωσης του προγράμματος των δράσεων, την προτεραιοποίηση έργων αλλά και την πίεση χρόνου που υπάρχει.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν σημαίνει απαραίτητα πως τα έργα παραπέμπονται στις καλένδες καθώς, και ειδικά στην περίπτωση των έργων στο Λασίθι, γίνονται προσπάθειες εναλλακτικής χρηματοδότησης και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι και τα έργα θα γίνουν.

Η διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή έργων ταμιευτήρα Μπραμιανού, αντιπλημμυρικών έργων Γρα Λυγιάς και φράγματος Μύρτου στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου (προϋπολογισμού περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ) ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023 και όπως αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύεται στη “Διαύγεια” έχει υποβληθεί πρόταση με σκοπό να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή» ΕΣΠΑ 2021- 2027.

Μάλιστα, η ένταξή τους σε νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και εντός του τρέχοντος έτους.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα