Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Παρασκευή ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό του Κατάρ για την αποτροπή οποιουδήποτε κρατικού ή μη κρατικού παράγοντα από την επέκταση της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
Ανθρωπιστικός διάδρομος
Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης και έχοντας δίπλα του τον πρωθυπουργό του Κατάρ αλ-Θάνι μετά τη συνάντησή τους, ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται εντατικά για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των ομήρων που απήχθησαν στη Γάζα από μαχητές της Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους.
Το Κατάρ προσπαθεί να ανοίξει ανθρωπιστικό διάδρομο ώστε η βοήθεια να μπορεί να φθάσει στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Κατάρ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών.
Πυκνώνουν οι παρασκηνιακές πιέσεις για την απελευθέρωση ομήρων.
Ο αλ-Θάνι κάλεσε τους εταίρους, ειδικά τις Ηνωμένες Πολιτείες, να σώσουν τους άμαχους από τις συνέπειες της κρίσης αυτής.