Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, 2025
12.7 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Αντιεμβολιάστρια πέθανε από κορωνοϊό – Αρνούνταν να διασωληνωθεί

Πρέπει να διαβάσετε

Επεισοδιακή ήταν η νοσηλεία γυναίκας στον Ευαγγελισμό η οποία πέθανε χάνοντας τελικά την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό και παραμένοντας μέχρι την τελευταία στιγμή αρνήτρια τόσο του εμβολιασμού όσο και της πανδημίας.

Η 54χρονη γυναίκα η οποία ήταν ανεμβολίαστη, νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό και είδε τους γιατρούς να συστήνουν την διασωλήνωσή της καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε εξαιτίας και των υποκειμένων νοσημάτων που την ταλαιπωρούσαν.

Η διασωλήνωση θεωρείται μονόδρομος όταν ο κορεσμός του οξυγόνου στο αίμα πέφτει κάτω από 80%-75% και ανάλογα με τη συνολική εικόνα και τα προβλήματα κάθε οργανισμού. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες το οξυγόνο της έπεσε τόσο χαμηλά που η διασωλήνωση κρίθηκε αναγκαία.

Παρά την σοβαρότητα της κατάστασής της η ίδια αρνήθηκε την διασωλήνωση ζητώντας μάλιστα από δικηγόρο να την εκπροσωπήσει και να μην επιτρέψει το ιατρικό προσωπικό να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Η ίδια μάλιστα με αναρτήσεις της στα social media καλούσε σε βοήθεια προκειμένου να αποφύγει την διασωλήνωση.

Δείτε την ανάρτησή της:

antiemvoliastria-5

Η συνέχεια ήταν επίσης επεισοδιακή αφού η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη και το νοσοκομείο ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση. Τελικώς αποφασίστηκε και προχώρησε η διασωλήνωση, ωστόσο η 54χρονη δεν τα κατάφερε χάνοντας την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Πότε αποφασίζεται η διασωλήνωση ενός ασθενούς

Σε ερώτηση του protothema.gr σχετικά με το πότε κρίνεται απαραίτητη η διασωλήνωση ενός ασθενής απάντησε από πλευράς του διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κ. Δημήτρης Πιστόλας.

Όπως λέει ο ίδιος «στις περιπτώσεις που οι γιατροί κρίνουν αναγκαία την ιατρική πράξη της διασωλήνωσης, έχει διαπιστωθεί υποξυγοναιμία, δηλαδή πολύ χαμηλό επίπεδο οξυγόνου στον οργανισμό, ή σοβαρές ηλεκτρολυτικές διαταραχές. Και στις δυο περιπτώσεις, διαταράσσεται και το επίπεδο συνείδησης του ασθενή».

Λέει δε πως αυτός είναι και ο λόγος που κρίνεται πως ο ασθενής σε αυτή την κατάσταση δεν είναι σε θέση να αποφασίζει για τη θεραπεία του. Όπως λέει ο κ. Πιστόλας στο protothema.gr «γι΄ αυτό ζητείται η σύμφωνη γνώμη του οικείου του, και σε περίπτωση διαφωνίας και αυτού με τους ιατρούς, ζητείται η άδεια από τις εισαγγελικές αρχές ώστε να πραγματοποιηθεί η αναγκαία ιατρική πράξη».

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα