Το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού Ηρακλείου καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη σημερινή προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού, καθώς επίσης και του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, επειδή προχώρησαν σε μία συμβολική διαμαρτυρία, με σύνθημα #ΠΕΙΝΑΜΕ, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Οι εργαζόμενοι στην εστίαση και στον τουρισμό έχουν βιώσει τα τραγικά αποτελέσματα της πανδημίας. Σήμερα οι τρεις συνδικαλιστές προχώρησαν σε μία συμβολική κίνηση τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχοντας μαζί τους νόμιμη άδεια μετακίνησης ως εκλεγμένα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας και του ΕΚΑ.
Σήμερα, απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου, βρέθηκαν μόνο τρεις συνδικαλιστές για να αναρτήσουν ένα πανό. Τα συνδικάτα έχουν φωνή και έχουν δείξει διαχρονικά την αγωνιστικότητα τους αλλά και την υπευθυνότητα τους αναστέλλοντας τις κινητοποιήσεις τους για να προστατέψουν τη δημόσια υγεία, που είχαν προγραμματιστεί για τις δέκα Νοεμβρίου. Καλούμε την κυβέρνηση να αποδεχθεί όλα τα δίκαια αιτήματα της Ομοσπονδίας και των Συνδικάτων.
Τέλος, τασσόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων εκφράζοντας τη στήριξή μας στις αποφάσεις και τις κινητοποιήσεις του παρόντος και του μέλλοντος για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο μας».