Η απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων έχει προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις.

Παρά τη διευκρίνιση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι η απόφαση δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συνάθροιση, στις τάξεις των εκπαιδευτικών της Κρήτης επικρατεί αναβρασμός καθώς είχαν προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια για αλλαγές στην εκπαίδευση.

«Το σκεπτικό της απόφασης είναι να μην έχουν μαζικό χαρακτήρα τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Σκάι Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» Γιώργος Μακράκης.

Ουσιαστικά με τη συγκεκριμένη απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. επιτρέπονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μέχρι 100 άτομα με την απαραίτητη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

«Η απόφαση αυτή δυναμιτίζει το κλίμα. Δεν γίνεται να δρομολογούνται μεγάλες αλλαγές στην εκπαίδευση χωρίς διάλογο με τους θεσμικούς φορείς και να μην επιτρέπει η πολιτεία το δικαίωμα της αντίδρασης. Είναι σκόπιμο και αφορούν αποκλειστικά στις συγκεντρώσεις στον χώρο της εκπαίδευσης», πρόσθεσε ο κ.Μακράκης.

Η θέση του καθηγητή εγκληματολογίας Γιώργου Παπακωνσταντή

Τη δική του εξήγηση έδωσε ο καθηγητής εγκληματολογίας Γιώργος Παπακωνσταντής.

«Η λάθος προσέγγιση αφορά στην επιβολή μέτρων κατά του κορωνοιού με την απειλή προστίμων αντί να πειστούν οι πολίτες για την ορθότητά τους. Είναι λάθος η κατεύθυνση από την πλευρά της πολιτείας», σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντής.

«Η εφαρμογή μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοιού είναι απαραίτητη. Είναι παράλογο να επιτρέπονται ή να υπάρχει μία χαλαρότητα σε κάποιες κοινωνικές εκδηλώσεις και την ίδια ώρα να απαγορεύεται μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας», πρόσθεσε ο καθηγητής εγκληματολογίας Γιώργος Παπακωνσταντής.