Μπορεί η εκπαιδευτική κοινότητα να είναι ικανοποιημένη με την νέα μοριοδότηση όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουν υπάρξει αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση του νέου συστήματος από το υπουργείο παιδείας.

Κι αυτό γιατί με τον νέο τρόπο μοριοδότησης έχουν βγει από τη λίστα των «δυσπρόσιτων» σχολείων σχολεία της Μεσαράς που επί χρόνια ήταν χαρακτηρισμένα ως δυσπρόσιτα.

Τα δημοτικά σχολεία Βοριζίων, Καμαρών και Αντισκαρίου δεν χαρακτηρίζονται πλέον δυσπρόσιτα ενώ τα δημοτικά σχολεία σε Άρβη, Ψαρή Φοράδα, Καστρί και Σκούρβουλα όπως και το νηπιαγωγείο της Ψαρής Φοράδας έχουν συμπεριληφθεί στη σχετική λίστα.

Ως έναν τρόπο για τη δικαιότερη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών χαρακτήρισε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης το νέο σύστημα που ανακοινώθηκε από το υπουργείο παιδείας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ήδη έχουν κατατεθεί ερωτήσεις στη Βουλή προς τον υπουργό παιδείας τόσο από τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη όσο και από τον βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, οι οποίοι ζητούν από τον υπουργό να εξετάσει ξανά το θέμα με βάση και τις προτάσεις που έγιναν από τους φορείς της Μεσαράς που είχαν ζητήσει συγκεκριμένα σχολεία να συμπεριληφθούν στη λίστα με τα δυσπρόσιτα.

Πάντως ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης ξεκαθάρισε πως υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην μείνουν απομακρυσμένα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ της τηλεόρασης Creta: