Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025
15.5 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ανώγεια-Νέα μαρτυρία: Ούρλιαζα να φύγει το αυτοκίνητο γιατί νόμιζα πως ζούσε ο Γιώργης

Πρέπει να διαβάσετε

Τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα της 3ης Μαΐου δίνει ένας θείος του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη κατά την κατάθεση του στην Ανακριτρια Ρεθύμνου. Ο συγκεκριμένος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το μοιραίο βράδυ καθόταν στο καφενείο της οικογένειας Ξυλούρη με τον πατέρα του 30χρονου.

Όπως περιγράφει δεν είδε τον ανιψιό του κατά την είσοδο στο σπίτι του. Άκουσε όμως τη φασαρία έξω από το σπίτι και περιγράφει πώς είδε τον Λευτέρη Καλομοίρη και ένα ακόμα στενό συγγενικό του πρόσωπο να προσπαθούν να συγκρατήσουν τον 29χρονο τον οποίο περιγράφει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ως εκτός εαυτού.

«Είδα το Λευτέρη Καλομοίρη και τον … να προσπαθούν να συγκρατήσουν τον 29χρονο ο οποίος κρατούσε ένα όπλο και σημάδευε προς το σπίτι του ανιψιού μου. Προσπαθούσα να καταλάβω τι είχε συμβεί και άκουσα μια άλλη φωνή να λέει “τα κοπέλια, τα κοπέλια”. Ο 29χρονος έπαιξε δύο μπουνιές στον πατέρα του που προσπαθούσε να τον ηρεμήσει».

Ο θείος του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη στη συνέχεια περιγράφει πώς ανέβηκε στο σπίτι του ανιψιού του, όμως την ίδια στιγμή κατέβαιναν η γυναίκα του και ένα ακόμα άτομο λέγοντας του πως είχε φύγει. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος μάρτυρας έτρεξε προς το σημείο της συμπλοκής και κατεβαίνοντας από τις σκάλες άκουσε πυροβολισμούς.

Στην περιγραφή του συνεχίζοντας την κατάθεση του στην Ανακρίτρια ο μάρτυρας αναφέρει τι είδε φτάνοντας στο σημείο της συμπλοκής.

«Όταν έφτασα είδα άτομα να κρατούν το Γιώργη. Άκουσα τη μάνα του 29χρονου να λέει “….και τον πατέρα σου έφαγες;” Είδα τον 29χρονο να κρατά τον πατέρα του. Το Γιώργη τον κρατούσε ο….και ο….για να τον βάλουν στο αυτοκίνητο του…. Όταν άκουσα τη μητέρα του να τον ρωτά αυτό το πράμα του είπα “…ένα παιχνίδι το έβγαλες” εννοώντας πως τους σκότωσε και τους δύο. Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που είπα και μετά ούρλιαζα να φύγει το αυτοκίνητο γιατί πίστευα πως ο Γιώργης ήταν ζωντανός».

Ο μάρτυρας συνεχίζοντας υποστήριξε πως ήξερε πως παλαιότερα οι οικογένειες είχαν μια κτηματική διαφορά που όμως είχε λυθεί.

Παράλληλα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανέφερε πως κάποια παιδιά που ήταν εκεί στην αρχή της συμπλοκής του είπαν πως όλα έγιναν γιατί ο Γιώργος Ξυλούρης πάρκαρε το αυτοκίνητο του απέναντι από το σπίτι του 29χρονου.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα