Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
29.9 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ανδρουλάκης από Βενιζέλειο: Προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ η δημόσια υγεία να είναι στα χέρια του ελληνικού λαού

Πρέπει να διαβάσετε

«Προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ είναι η δημόσια υγεία, το δημόσιο αγαθό να είναι στα χέρια όλου του ελληνικού λαού, ώστε να υπάρχει ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα αντιμετωπίζει και τις προκλήσεις αλλά και τις κλιμακούμενες κοινωνικές ανισότητες», δήλωσε από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως έγραψε το Creta24, θα βρίσκεται στο Ηράκλειο από σήμερα Παρασκευή 9 Μαΐου μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, στο πλαίσιο της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, την Κυριακή 11 Μαΐου στο Ηράκλειο. Το πρόγραμμα της τετραήμερης παραμονής του στη γενέτειρά του, περιλαμβάνει μπαράζ επαφών στο νομό.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κ. Ανδρουλάκης, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματος και τοπικά στελέχη είχα συνάντηση με τη Διοίκηση του Βενιζελείου, καθώς και με εκπροσώπους γιατρών και εργαζομένων.

«Προτεραιότητά μας είναι η περιφερειακή ανάπτυξη. Οι μεγάλες προκλήσεις είναι η διαχείριση υδάτων, το ενεργειακό κόστος, τα δίκτυα και πάνω από όλα η υγεία. Ο ελληνικός λαός δυστυχώς τώρα και αρκετά χρόνια βλέπει το Εθνικό Σύστημα Υγείας να υποβαθμίζεται. Γίνονται προσπάθειες αλλά εδώ χρειάζονται να γίνουν γενναίες προσπάθειες και άλματα προς το μέλλον. Πήραμε την πρωτοβουλία μέσα στις πολλές συναντήσεις που θα κάνουμε στο νομό, να έρθουμε πρώτα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, που είχαμε έρθει και πριν από μερικούς μήνες για να συζητήσουμε τα βήματα προόδου που έχουν γίνει, που εμείς θέλουμε να γίνουν», ανέφερε στη σύντομη τοποθέτησή του ο κ. Ανδρουλάκης.

«Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου για την ενημέρωση που μας έκανε. Το ΠΑΣΟΚ έχει προτεραιότητα την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αυτό σημαίνει ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε όλη την Ελλάδα, σημαίνει κίνητρα για το προσωπικό, για γιατρούς και νοσηλευτές, οικονομικά κίνητρα, ένταξη των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά όπως συμβαίνει άλλωστε και στον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη τροπολογία επίλυσης αυτής της αδικίας και βέβαια ζητήματα που αφορούν τις υποδομές. Το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Έγιναν κάποια βήματα αλλά δειλά, ενώ το ΕΣΥ έχει πολύ μεγάλες προκλήσεις μπροστά του», δήλωσε μετά την σύσκεψη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Ο Ελληνικός λαός πληρώνει τις δεύτερες μεγαλύτερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας σε όλη την Ευρώπη. Αυτό και μόνο πρέπει να μας κάνει όλους να πάρουμε ταχύτερα σημαντικές αποφάσεις για να αναγεννηθεί το ΕΣΥ, ένας πυλώνας κοινωνικής δικαιοσύνης και το «μεγάλο παιδί» του ΠΑΣΟΚ. Δεσμεύομαι ότι και στη Βουλή θα πάρουμε ότι μπορούμε ως πρωτοβουλία νομοθετική για να ενισχύσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του και να έχει μια καλύτερη περίθαλψη ο ελληνικός λαός σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο της Κρήτης επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο ελληνικός λαός πληρώνει τις δεύτερες μεγαλύτερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας σε όλη την Ευρώπη. Αυτό και μόνο πρέπει να μας κάνει να πάρουμε ταχύτερα σημαντικές αποφάσεις για να αναγεννηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ένας πυλώνας κοινωνικής δικαιοσύνης» σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει προτεραιότητα την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.Αυτό σημαίνει ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε όλη την Ελλάδα, σημαίνει κίνητρα για γιατρούς και νοσηλευτές, ένταξη των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά, -όπως συμβαίνει άλλωστε και στον ιδιωτικό τομέα- και υποδομές. Το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Έγιναν κάποια βήματα, αλλά δειλά την ώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει πολύ μεγάλες προκλήσεις μπροστά του» πρόσθεσε επιπλέον.

Ερωτηθείς για το έργο κατασκευής του ΒΟΑΚ και την αόριστη -ως προς το χρονοδιάγραμμα των μελετών και τους χρηματοδοτικούς πόρους- υπόσχεση του Πρωθυπουργού ότι ο οδικός άξονας δεν θα παρακάμψει τη Σητεία, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε:

«Ο Πρωθυπουργός, για άλλη μία φορά, εμπαίζει τους πολίτες της Σητείας. Αναμάσησε δεσμεύσεις ότι θα προχωρήσουν δήθεν οι μελέτες του ΒΟΑΚ και για τη Σητεία. Ακριβώς τα ίδια είχε πει και το 2019. Τι έκανε από το 2019 μέχρι το 2025 για να αποδείξει ότι όλα αυτά δεν είναι μόνο λόγια;Εμείς θεωρούμε ότι αυτό το έργο είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της Κρήτης. Αλλά είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και περιφερειακής ανάπτυξης ο ΒΟΑΚ να αφορά ισότιμα όλους τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων του νησιού μας» κατέληξε.

Το πρόγραμμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη στα Καμίνια απόψε το απόγευμα.

Το Σάββατο 10 Μαΐου στις 17:00 θα επισκεφθεί τον αγροτικό συνεταιρισμό Επισκοπής, στις 18:00 το Καστέλλι και στις 19:30 το Αρκαλοχώρι.

Την Κυριακή 11 Μαΐου 2025 θα πραγματοποιηθεί η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής (Ξενοδοχείο Ατλαντίς).

Τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2025 στις 12:30 θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα