Την αναβολή των πρωταθλημάτων αποφάσισε η ΕΠΟ λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί στις ομάδες.
H διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε πως δεν θα γίνουν τα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής, τα γυναικεία πρωταθλήματα (Α’ Β’ και Γ’ Εθνική) και τα πρωταθλήματα προεπιλογής Εθνικών ομάδων Κ-17 και Κ-15.
Αυτό σημαίνει πως οι ομάδες που αγωνίζονται στην Τρίτη Εθνική Κατηγορία, θα μείνουν για περίπου έναν μήνα χωρίς επίσημο παιχνίδι καθώς την τελευταία φορά που έπαιξαν ήταν 19 Δεκεμβρίου. Άρα σε περίπτωση που η αγωνιστική μετατεθεί κατά μια εβδομάδα, θα αγωνιστούν στις 16/1.
Οι προπονητές πέρα από το γεγονός πως έχουν να προπονήσουν λίγους παίκτες λόγω των κρουσμάτων που ταλανίζουν τις ομάδες, έχουν να διαχειριστούν και την αγωνιστική απραξία.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:
“Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση 5/1/22, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.
• Αναβλήθηκαν οι αγώνες του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας της 9/1/22.
• Αναβλήθηκαν οι αγώνες όλων των κατηγοριών (Α΄, Β΄, Γ΄) των Γυναικείων Πρωταθλημάτων της 8 και 9/1/22.
• Αναβλήθηκαν οι αγώνες των Πρωταθλημάτων Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ-17 & Κ-15 της 12 και 19/1/22.
Οι αποφάσεις για αναβολές ελήφθησαν για την προστασία των αθλητριών και αθλητών, καθώς και των αξιωματούχων και όλων των εμπλεκομένων από τον COVID-19.”