Ανατροπή δεδομένων – Παπαδάκης στον ΣΚΑΪ Κρήτης: «Διπλή μάσκα για καλύτερη ασφάλεια»

Πρέπει να διαβάσετε

Σήμα κινδύνου για την αποτελεσματικότητα υφασμάτινων μασκών κρούουν ειδικοί επιστήμονες μετά την ανακάλυψη των εξαιρετικά μεταδιδόμενων μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοιού.  

«Δεν αλλάζουμε τους τρόπους προφύλαξης αλλά θα πρέπει να τους ενισχύσουμε», δήλωσε στον Σκάι Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη ο Αντιπρόεδρος Εποπτών Δημόσιας Υγείας Αντώνης Παπαδάκης.

Ειδικοί συμβουλεύουν τους πολίτες να «αναβαθμίσουν» τις απλές υφασμάτινες μάσκες που αποτελούσαν ασπίδα κατά της πανδημίας.

«Αν δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι για την υφασμάτινη μάσκα που φοράμε θα πρέπει να βάλουμε διπλή ή αλλιώς να χρησιμοποιούμε πιστοποιημένες μάσκες», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος των εποπτών Δημόσιας Υγείας Αντώνης Παπαδάκης.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρχίσει να καθιστούν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας ιατρικών προδιαγραφών σε δημόσιους χώρους, καθώς το στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να είναι σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες ακόμη και 70% πιο μεταδοτικό.

«Πρέπει να προσέξουμε. Διαπιστώνεται μία τάση χαλάρωσης και αυτά τα δείγματα δεν είναι θετικά. Ακόμα και στην Κρήτη η εικόνα δεν είναι τόσο καλή όσο το προηγούμενο διάστημα», επεσήμανε ο κ.Παπαδάκης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα