Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
28.3 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Αλλαγή σκυτάλης στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Τσίπρα – Κασσελάκη το μεσημέρι στη Βουλή

Πρέπει να διαβάσετε

Ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί στις 12 το μεσημέρι στο γραφειο του στη Βουλή, τον διάδοχό του, Στέφανο Κασσελάκη.

Οι κ. Τσίπρας και Κασσελάκης θα έχουν, κατά πληροφορίες, μια σύντομη συνεργασία για διάφορα θέματα, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του τελευταίου.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις εκλογές στην παράταξη, τηλεφώνησε τόσο στον Στέφανο Κασσελάκη όσο και στην Έφη Αχτσιόγλου.

Κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών, συνεχάρη και τους δύο για τον άγωνα που έδωσαν.

Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Δρόσος στο 75% των ψήφων προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης με 56.461 ψήφους και ποσοστό 56,69% έναντι της Έφης Αχτσιόγλου με 43.139 ψήφων και ποσοστό 43,31%.

Το αποτέλεσμα αντιστοιχεί στην ενσωμάτωση των 471 από τα 537 εκλογικά τμήματα. Τα άκυρα και λευκά ήταν συνολικά 1,19% εκ των οποίων τα λευκά 0,45%. Ο κ. Δρόσος συνεχάρη τα 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «έδωσαν μία πολλαπλή και δύσκολη εκλογική μάχη». Επίσης ευχαρίστησε και «τους συντρόφους της ΚΕΦΕ που εγγυήθηκε την καλή διεξαγωγή με ομόφωνες αποφάσεις και σε κλίμα συνεργασίας καθώς και τις εφορευτικές επιτροπές σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας». Ο κ. Δρόσος επισήμανε ότι ήταν μία απαιτητική διαδικασία και θύμισε ότι στο παρελθόν ένα άλλο κόμμα «τα μούσκεψε» στις δικές του εκλογές, εννοώντας τις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της ΝΔ.

Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν θα σας προδώσω ποτέ, κέρδισε το φως και η ελπίδα για το μέλλον»

«Σήμερα το φως κέρδισε, η ελπίδα γίνεται το μέλλον μας» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την ανάδειξή του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και διαβεβαίωσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου ότι δεν θα τους προδώσει ποτέ.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε μία αυθόρμητη ομιλία στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος έξω από τα Κεντρικά Γραφεία και φώναζε συνθήματα. Αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για τον ενθουσιασμό του αναφέρθηκε στους πληγέντες στη Θεσσαλία οι οποίοι όπως είπε:

«Η σκέψη μου είναι πρώτα απ’ όλα με τους πληγέντες στην Θεσσαλία οι οποίοι έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες. Είναι αυτή τη στιγμή μόνοι τους και έχουνε μπροστά τους μία άλλη μεγάλη δυσκολία. Εύχομαι η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους και να λάβει κάθε προληπτικό μέτρο. Από εδω και πέρα έχουν την υποστήριξη όλων μας».

Στη συνέχεια τόνισε: «Έχω να πω μερικά ευχαριστώ.

Πρώτα στα 150.000 μέλη που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή και σήμερα, περίμεναν στις ουρές και έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, θα μείνει εδώ και θα κερδίσει.

Η ομιλία του διακόπηκε από τον κόσμο που φώναζε «Στέφανε γερά, κυβέρνηση ξανά», «Στέφανε προχώρα, άλλαξέ τα όλα» για να τους απαντήσει «μαζί θα τα αλλάξουμε, είναι ο μόνος τρόπος, ένα κόμμα για τα μέλη από τα μέλη, από την κοινωνία για την κοινωνία». Τα συνθήματα συνεχίστηκαν: «Αυτές οι εκλογές ήταν η αρχή με αρχηγό τον Στέφανο για την ανατροπή», «Στέφανε γερά να πέσει η δεξιά» και «νάτος-νάτος ο πρωθυπουργός».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Πρέπει να ευχαριστήσω τους εθελοντές της καμπάνιας μου, δίχως αυτούς δεν θα είμαστε εδώ. Επίσης τους εθελοντές όλων των συνυποψηφίων και των εφορευτικών επιτροπών στα εκλογικά τμήματα». Ευχαρίστησε ξεχωριστά τα 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής -υπέγραψαν την υποψηφιότητά του -«και μου έδωσαν την ευκαιρία και όλα τα στελέχη και πρώην βουλευτές που παρά τις πιέσεις στάθηκαν δίπλα μου και επέλεξαν το φως. Χρειάζεται φως για να νικήσουμε τις χειροπέδες του πελατειακού συστήματος που κρατά τους νέους καθηλωμένους».

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Νίκο Παππά που «την τελευταία εβδομάδα υπήρξε συνεργάτης» και τον κάλεσε δίπλα του στην εξέδρα από την οποία απηύθυνε την ομιλία του. Εκείνη την ώρα ο κ. Παππάς ήταν μέσα στα γραφεία της Κουμουνδούρου, λίγα λεπτά αργότερα όμως βγήκε, στάθηκε δίπλα του και τον ασπάστηκε.

Κλείνοντας ανέφερε: «Είμαστε εδώ χάρη στην ελληνική κοινωνία, είναι η φωνή μιας κοινωνίας που τη σέβομαι, την ευχαριστώ και λέω ένα πράγμα ξεκάθαρο: δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ, δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ, δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ. Αύριο αρχίζει η σκληρή δουλειά. Σήμερα μπορείτε να χαμογελάσετε για τη νίκη όλου του ΣΥΡΙΖΑ. Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα. Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος».

«Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Αλλά και τη δική μου προσωπική οικογένεια, τον Τάιλερ και την σκυλίτσα μου» ανέφερε με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να τον επευφημούν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε επίσης ότι επικοινώνησε με την Έφη Αχτσιόγλου και της έδωσε συγχαρητήρια για τον αγώνα που έδωσε και της είπε ότι την εκτιμά και ότι προσβλέπει στη συνεργασία της.

Τέλος ανέφερε ότι «από αύριο θα σχεδιάσω το πρώτο μου ταξίδι που θα είναι στους αδελφούς μας στην Κύπρο», τόνισε με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζουν συνθήματα «νατος, νάτος ο πρωθυπουργός» και «Στέφανε γερά να πέσει η δεξιά».

kassel-tyler02
kassel-tyler01
kasselakis_pappas__1_
kasselakis_pappas__2_
kassel-tyler03

Δείτε φωτογραφίες από την Κουμουνδούρου

5979515
Η μητέρα του Στέφανου Κασσελάκη μαζί με τον Ευάγγελο Αποστολάκη μπαίνουν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
5979516
Ο Στέφανος Κασσελάκης προσέρχεται στα γραφεία του κόμματος
5979559
Ο Θοδωρος Κασσελάκης στην Κουμουνδούρου

Δείτε φωτογραφία από την αναχώρησή του από τα γραφεία της 3ης Σεπτεμβρίου

kasselakis-mixani

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα