Αντί να ακυρώνουν τις διακοπές τους, τουρίστες που έχουν επιλέξει την Κρήτη για διακοπές, απλώς μεταφέρουν την ημερομηνία της κράτησής τους, για την περίοδο εκείνη που θα ανοίξει η τουριστική σεζόν.

Η Κρήτη αυτή τη στιγμή αναδεικνύεται ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς της Ευρώπης για καλοκαιρινές διακοπές, λόγω του μικρού αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού. Αυτό τόνισε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων-Δωματίων Νομού Ηρακλείου Γιώργος Χριστοδουλάκης.

Όπως σημείωσε ο ίδιος «οι πελάτες μας είναι αισιόδοξοι και απλώς μεταφέρουν τις ημερομηνίες για τις κρατήσεις τους. Το κλίμα είναι θετικό και αρχίζει να αλλάζει. Προτεραιότητα να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία. Πρέπει στους επισκέπτες να δημιουργήσουμε ασφάλεια ειδικά για την Κρήτη».

Παράλληλα ο κ. Χριστοδουλάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το νομικό κενό που υπάρχει μέχρι στιγμής όσον αφορά στην ασφαλιστική κάλυψη των ταξιδιωτών σε περίπτωση που νοσήσουν με κορωνοϊό. «Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα αφού ξεκινήσουν να λειτουργούν ξανά καταλύματα. Θέλουμε απαντήσεις από το Υπουργείο Τουρισμού. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί και ποιες θα είναι επιπτώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Χριστοδουλάκης.