Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
13.8 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Αγωνίστηκε ανάμεσα σε 61 χώρες και απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στο Άμπου Ντάμπι – Η πορεία του Ηρακλειώτη αθλητή

Πρέπει να διαβάσετε

Αγωνίστηκε ανάμεσα σε 61 χώρες και απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ζίου Ζίτσου στο Άμπου Ντάμπι . Ο λόγος για τον Ηρακλειώτη αθλητή Μάριο Ζαϊμάκη, ο οποίος μίλησε για την πορεία του στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη.

Όπως ανέφερε ο 17χρονος Μάριος, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε το ταξίδι του για το χάλκινο μετάλλιο. Ταξίδεψε από το Ηράκλειο στην Αθήνα και έπειτα στο Άμπου Ντάμπι, όπου έμεινε για πέντε ημέρες. Την Πέμπτη, ήταν η ημέρα του μεγάλου αγώνα.

«Είχα λίγο άγχος γιατί ήταν παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ήταν όλα διαφορετικά» μας εξήγησε.

Ωστόσο διευκρίνισε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που αγωνιζόταν. «Έχω αγωνιστεί ξανά σε βαλκανικό και παγκόσμιο αλλά όχι τόσο μεγάλη κατηγορία. Έπαιξα πέντε αγώνες. Έχασα στον πρώτο και κέρδισα τους υπόλοιπους 4, όμως γενικά ήταν δύσκολοι αγώνες».

Αμέσως μετά την καραντίνα ξεκίνησε εντατικές προπονήσεις ώσπου το καλοκαίρι, προπονούταν καθημερινά και πάνω από 3 ώρες την ημέρα. «Τον Αύγουστο, όλα τα παιδιά ήταν διακοπές και εγώ ήμουν για προπόνηση. Πήγα προετοιμασμένος».

Από την πλευρά του, ο προπονητής και πατέρας του Μάριου, Γιώργος Ζαϊμάκης μίλησε για την πορεία του 17χρονου γιου του, λέγοντας πως στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα, καθώς ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία.

«Μεγαλώνοντας και καθώς έμπαινε στην εφηβεία είχαμε μικρές συγκρούσεις, αλλά το προλάβαμε και τα καταφέραμε. Με τη δική μου σκέψη, ότι έπρεπε να πάω με τα νερά του Μάριου γιατί συνήθως ένας γονιός και ένα παιδί δεν είναι εύκολα, το έχουμε δει επανειλημμένες φορές και σε επαγγελματικό επίπεδο. Οπότε το καταφέραμε. Μετά είδε κάποια πράγματα και ο ίδιος, ότι έπρεπε να βάλει “νερό στο κρασί” του κι εγώ επίσης θα έλεγα το ίδιο και έτσι βρήκαμε μια κοινή πορεία με κοινό στόχο» σημείωσε ο κ. Ζαϊμάκης.

Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα εδώ:

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα