Σε θρίλερ εξελίσσονται οι προσπάθειες των αρχών για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων προσκυνητών από το Άγιο Όρος, ύστερα από συναγερμό που σήμανε σήμερα στις 6 το πρωί.

Πρόκειται για δύο άτομα ομάδας Ουκρανών προσκυνητών, οι οποίοι απροπροσανατολίστηκαν χθες το βράδυ λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή. Σήμερα νωρίς το πρωί ειδοποιήθηκαν και κινητοποιήθηκαν συνολικά 8 Πυροσβέστες με ομάδα Ο.Ο.Ε.Δ. της 2ης ΕΜΑΚ, ωστόσο, δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής νέα στοιχεία για την εξέλιξη της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, επρόκειτο για μία ομάδα εννέα ατόμων που ανέβηκε στο Ορος. Κατά τη διάρκεια της κατάβασής τους όμως δύο άτομα -οι αγνοούμενοι- έμειναν πίσω. Όταν οι υπόλοιποι αντιλήφθηκαν την απουσία τους επέστρεψαν για να τους βρουν χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Όπως επισημαίνουν τα μέλη της ομάδας, χάθηκαν στο Όρος Άθωνα πλησίον της Μονής Αγίου Παύλου. Στο σημείο έσπευσαν συγκεκριμένα 4 ορειβάτες της 2ης ΕΜΑΚ και 4 πυροσβέστες από Σταθμούς της Χαλκιδικής. 

Στο έλεος της κακοκαιρίας Βόρεια και Δυτική Ελλάδα: Βίντεο και εικόνες από τις καταστροφές

Την ίδια ώρα, η περιοχή Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής αλλά και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα μετρά τις πληγές της από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» Οι όγκοι νερού ανάγκασαν την Τροχαία να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στο 378ο χιλιόμετρο της Εγνατίας, στο ρεύμα προς Καβάλα. Ισχυρές ήταν οι βροχές και στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το thestival, μετά από υπερχείλιση ρέματος στο χωριό Ζαγκλιβέρι χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστούν από τα σπίτια τους τέσσερα άτομα και να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία.

Παράλληλα μήνυμα από την Πολιτική Προστασία εστάλη, αργά χθες το βράδυ σε κατοίκους Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λαγκαδά και Βόλβης για να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Στις φωτογραφίες του GRTimes φαίνεται όχημα ηλικιωμένου, ο οποίος όπως δήλωσε σώθηκε την τελευταία στιγμή από τα ορμητικά νερά του χείμαρρου, βγαίνοντας και πηδώντας τον μαντρότοιχο του σπιτιού.

Πηγή: protothema.gr