Με μια λιτή αλλά ιδιαίτερης σημασίας εκδήλωση ο Σύλλογος φίλων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου υποδέχθηκε την παιδίατρο Μαρτίνα Σαρυκλάκη η οποία θα ενισχύσει την λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής του κεντρικού νοσοκομείου του νομού.
Η γιατρός ολοκλήρωσε την ειδικότητά της στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και αποφάσισε να παραμείνει στην πόλη ενισχύοντας το ιατρικό δυναμικό του νοσοκομείου μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό.
Η εκδήλωση υποδοχής της παιδιάτρου πραγματοποιήθηκε παρουσία του διοικητή της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριο Παπαβασιλείου, τη διοικητήρια του ΓΝΑΝ Ευαγγελία Φανουράκη, το μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μιχάλη Κλώντζα ενώ τον Δήμο Αγίου Νικολάου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Αρακαδάκης και Ξένος.
Τη νέα παιδίατρο του νοσοκομείου στήριξε οικονομικά ο Σύλλογος φίλων Νοσοκομείου αλλά και ο δήμος Αγίου Νικολάου ενώ ο σύνδεσμος ξενοδόχων Αγίου Νικολάου θα στηρίξει τη στέγαση της γιατρού.
Τον λόγο πήρε ο διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας Νίκος Μουδατσάκης ο οποίος υποδέχθηκε τη νέα γιατρό ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ελλείψεις Ιατρικού Προσωπικού.
Με ιδιαίτερα καυστικό λόγο για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο λόγω των ελλείψεων προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες αναφέρθηκε ο πρόεδρος των εργαζόμενων Γιώργος Μανουσάκης στην κουβέντα που ακολούθησε.
Τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Κώστας Νικολαράκης ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν όλες οι ειδικότητες στα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Νίκος Κοκκίνης ως πρώην βουλευτής και πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι αναγνώρισαν την θετική εξέλιξη της ενίσχυσης με ένα γιατρό χωρίς όμως να κρύψουν τις ανησυχίες τους για τα κενά που υπάρχουν σε προσωπικό και υποδομές.
Τέλος τη σημαντική προσφορά των δωρητών τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Γιάννης Προκοπάκης καλώντας τους πολίτες να αγκαλιάσουν το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.