Το κανάλι του YouTube Up Stories, με χρήση ειδικού drone με ισχυρό τηλεφακό (zoom) έκανε το Σάββατο μια πρόχειρη αυτοψία στο χώρο του ΟΑΚΑ και από το στέγαστρο Καλατράβα.
Σημειώνεται ότι κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην Καλογρέζα ανεστάλη από την Παρασκευή, καθώς σύμφωνα με τις εξηγήσεις της διοίκησης του ΟΑΚΑ, οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου Καλατράβα δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.
“Γνωμάτευση για ένα τόσο πολυδιάστατο και κολοσσιαίο έργο όπως το στέγαστρο Καλατράβα με πολλές τεχνικές δυσκολίες δεν μπορεί να γίνει με μια πρόχειρη πτήση”, διευκρινίζεται.
Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε το drone και σημεία του ΟΑΚΑ που δεν θα μπορούσατε να δείτε αλλιώς.
Αντιδράσεις και αναπάντητα ερωτήματα προκάλεσε το ξαφνικό «λουκέτο» στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην Καλογρέζα, που «βραχυκύκλωσε» σειρά από προγραμματισμένες αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ερωτήματα για τις διαδικασίες συντήρησης ενός «κοσμήματος» για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό όπως το Ολυμπιακό Στάδιο.
Ανακοινώσεις για το θέμα θα κάνει τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.
Το εμβληματικό στάδιο συμπλήρωσε αυτόν το Σεπτέμβριο 41 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Το Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στάδιο της Ελλάδας, και αποτελεί τμήμα του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.). Σκοπός του ήταν εξ αρχής να δώσει τη δυνατότητα ανάληψης μεγάλων διοργανώσεων από την Ελλάδα. Στο παρελθόν, φιλοξενούσε τους αγώνες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, και της Εθνικής Ελλάδας. Φέτος χρησιμοποιείται από την ομάδα του Παναθηναϊκού, μόνο όμως σε παιχνίδια ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1978 και ολοκληρώθηκε το 1982. Εγκαινιάστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1982 από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Κατασκευάστρια εταιρεία ήταν η γερμανική Weidleplan με υπεύθυνους αρχιτέκτονες τους H. Stalhout, Fr. Herre και Δημήτριο Ανδρικόπουλο. Είχε αρχική χωρητικότητα 80.000 καθούμενους θεατές. Το στάδιο έχει πάρει το όνομά του από τον Σπύρο Λούη, το νικητή του μαραθωνίου στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 που ήταν κάτοικος της περιοχής του Αμαρουσίου.
Πηγή: skai.gr