Τετάρτη, 19 Μαρτίου, 2025
11.6 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Αυτοί είναι οι 6 Κρητικοί ΣΕΦ που θα μαγειρέψουν για μια εβδομάδα στην Βιέννη σε 2.500 υπαλλήλους του ΟΗΕ

Πρέπει να διαβάσετε

Η Κρητική κουζίνα ταξιδεύει στη Βιέννη και φτάνει μέχρι τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και η ομάδα που επιλέχθηκε να παρουσιάσει την αυθεντική γεύση της Κρήτης σε μια ξεχωριστή εβδομάδα γαστρονομίας στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ είναι έτοιμη.

Μια Μεγάλη Τιμή για την Κρητική Κουζίνα

Η διοργάνωση αυτή είχε προγραμματιστεί πριν την πανδημία, ωστόσο, λόγω των συνθηκών μετατέθηκε και φέτος υλοποιείται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης. Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση της κρητικής διατροφής σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, όπου 2.500 εργαζόμενοι του ΟΗΕ θα γευτούν παραδοσιακά εδέσματα της Κρήτης.

Τι Περιλαμβάνει το Μενού

Το μενού έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να αναδείξει την πλούσια παράδοση της κρητικής κουζίνας, περιλαμβάνοντας:

  • Γιαχνερά με πατάτες
  • Αρνάκι Λασιθιώτικο
  • Μπουρέκι χανιώτικο
  • Μαραθόπιτες
  • Ντολουμάδες και ένα σωρό άλλα καλούδια

Όλα τα υλικά έχουν μεταφερθεί απευθείας από την Κρήτη, διασφαλίζοντας αυθεντική γεύση και υψηλή ποιότητα.

Η Ομάδα των Σεφ

Στην ομάδα των σεφ που εκπροσωπούν την Κρήτη περιλαμβάνονται έξι καταξιωμένοι μάγειρες από διαφορετικούς νομούς του νησιού με την βοήθεια και συμμέτοχή της Λέσχης αρχιμαγείρων Κρήτης:

 

  • Στέλιος Φανουράκης (Ρέθυμνο)
  • Γιώργος Παπουτσιδάκης (Άγιος Νικόλαος)
  • Βασίλης Γουλιδάκης (Νεάπολη)
  • Αντώνης Κόφ (Ρέθυμνο)
  • Μανώλης Χατζηδάκης (Ηράκλειο, Ζαχαροπλάστης)
  • Γιώργος Κουκλάκης (Χανιά)

Μια Μοναδική Ευκαιρία Ανάδειξης της Κρητικής Κουζίνας

Η συμμετοχή σε μια τέτοια διοργάνωση αποτελεί μεγάλη τιμή και επαγγελματική αναγνώριση για τους Κρητικούς σεφ. Το γεγονός ότι η κρητική κουζίνα παρουσιάζεται στον ΟΗΕ, σε μια τόσο μεγάλη κλίμακα, αναδεικνύει τη διατροφική αξία και τη μοναδικότητα των κρητικών προϊόντων.

Η εβδομάδα κρητικής γαστρονομίας ξεκινά στις 24 Μαρτίου, με την προετοιμασία 30 διαφορετικών πιάτων και συνολικά 15.000 μερίδων φαγητού. Η Κρήτη, με την αυθεντική και υγιεινή κουζίνα της, ταξιδεύει στη Βιέννη, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη στους υπαλλήλους του ΟΗΕ!

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα